Ontwerp zelf je keuken

Zelf een keuken ontwerpen? Het kan in het interactieve tekenprogramma van Keukenloods.nl. Natuurlijk komt er wel het een en ander kijken bij het ontwerpen van een keuken. Wij hebben de belangrijkste dingen voor je op een rijtje gezet.

Wil je meteen beginnen? Ga dan verder.

 

Belangrijk om rekening mee te houden is de grote van de ruimte waar de keuken in geplaatst wordt. Meten, meten en nog eens meten. Vervolgens kan je gaan nadenken over de indeling. Er zijn vijf basisopstellingen voor een keuken: de rechte, de L-vormige (hoekkeuken), de U-vormige, de parallelle en een keuken met kookeiland.

De volgende stap is bepalen wat de opstelling binnen de keuken wordt. Over het algemeen beweeg je in de keuken namelijk tussen drie punten: de spoelbak, koelkast en het kookgedeelte. Wil je niet onnodig lopen? Dan is het handig om deze onderdelen dicht bij elkaar te plaatsen.

En weet je ook al wat voor kastjes, greepjes, kleuren en stijl je wilt? De 3D creator van Keukenloods.nl is de ideale tool om te spelen met verschillende opstellingen en stijlen. Het programma geeft een goede indruk van hoe het eindresultaat er uit komt te zien en of de kleuren en stijl bijvoorbeeld goed bij elkaar pas.