Houten keukens

Een houten keuken geeft je interieur een warme en knusse uitstraling; hout leeft! Bovendien is hout duurzaam, waardoor je keuken een ‘groen’ karakter krijgt. Hout is een schitterend natuurproduct en is verkrijgbaar in vele soorten. Licht, donker, sommige soorten hebben veel lijnen en noesten en andere juist niet. Welke houtsoort je het mooiste vindt is natuurlijk persoonlijk. Overigens is ook de verwerking en afwerking van het materiaal van grote invloed op het eindresultaat en de stijl van de keuken. Hieronder gaan we wat verder in op de houtsoorten en de manier van afwerken.

Fineerhout

Bij Keukenloods vind je keukens uitgevoerd in diverse materialen. Er zijn keukens gemaakt van massief hout, zoals eiken en notenhout maar meestal gaat het tegenwoordig om keukens van fineerhout. Bij gewoon hout wordt een boomstam in planken gezaagd die in dikte kunnen variëren. Bij fineer wordt de stam in heel veel dunne laagjes gezaagd, de dikte daarvan kan variëren tussen de 0,6 mm tot een paar millimeter. Deze houtlaagjes worden dan op een ondergrond verlijmd en zo verwerkt tot meubelpanelen. Door op deze manier te werk te gaan, levert 1 boomstam veel meer meubelpanelen op dan wanneer men van massief hout gebruik maakt en hoeven er dus veel minder bomen gekapt te worden.

Omdat de buitenste laag écht hout is, is een keuken van fineerhout haast niet te onderscheiden van een massief houten keuken, en tegelijkertijd is het toch super sterk. Het resultaat is een zeer duurzame houten keuken met een mooie en luxe uitstraling en tegelijkertijd de echte warmte van hout. Bij massief hout bestaat het risico dat het hout gaat ‘werken’, bij fineer heb je dat probleem niet. Een groot bijkomend voordeel!

Het fineer kan op verschillende manieren versneden worden, elke manier heeft weer een ander resultaat. Door bijvoorbeeld in de lengte van de stam in een hoek van 90 graden op de jaarringen te snijden, krijg je rechte lijnen. Bij kwartierfineer, ook wel spiegelfineer genoemd, wordt de stam in de lengte in vieren gezaagd zodat je identieke delen krijgt. Zo krijg je een gespiegeld effect; wat vaak gebruikt wordt bij meubels zoals kasten en keukens waarbij het linker- en rechterdeurtje hetzelfde moeten zijn.

Afwerking

Hout en fineer kunnen met verschillende methoden worden afgewerkt; geborsteld, gezandstraald, gebeitst, met zichtbare noesten of met een verouderd effect. Alle soorten afwerking hebben een eigen uitstraling en stijl. Wanneer je dus een houten keuken wilt laten plaatsen heb je dan ook keuze uit diverse afwerkingen.

Afwerking houten keuken

Hout look

Andere keukens zijn afgewerkt met een houtlook. Het basismateriaal is dan spaanplaat of MDF met een HPL toplaag. De gebruikte technieken zijn zo goed, dat je nauwelijks ziet dat het niet om echt hout gaat, terwijl de keuken toch ook van topkwaliteit is.

Houten keuken

Stijlen

Je ziet dus dat er heel veel mogelijkheden zijn als het om houten keukens gaat. Er zijn houten keukens in diverse stijlen, van landelijk tot klassiek en van vintage tot modern en greeploos. Het kan allemaal. Onze keukenadviseurs kunnen je altijd van advies dienen en nog meer vertellen over de eigenschappen van de gebruikte materialen.

Houten keuken donker

Advies op maat

Het internet biedt natuurlijk een uitkomst voor de eerste oriŰntatie en inspiratie voor jouw nieuwe keuken. Toch mis je vaak concreet keuken-advies. En dan kun je het beste een afspraak maken met een van onze adviseurs. Zij maken graag tijd voor jouw vragen, advies en voor goede koffie. Tijdens het adviesgesprek in ÚÚn van onze vestigingen, kun je ook op je gemak de showroom bekijken.

Advies op maat

Keukenadviseur bij jou thuis

Wij kunnen ons goed voorstellen dat je de samenstelling van je nieuwe keuken rustig wilt bespreken in een vertrouwde omgeving. Onze keukenadviseur kan ook bij je langskomen met brochures en uitvoeringen van keuken elementen. Dan kan het keukenadvies goed afgestemd worden op de rest van jouw huis of bedrijf. Daarnaast kunnen maten direct opgenomen worden, waardoor de keuken zeker zal passen.

Keukenadviseur bij jou thuis

Vakkundig ge´nstalleerd

Jouw keuken is een bijzondere en kostbare aankoop. Je wilt dan ook dat je keuken en de bijbehorende apparatuur vakkundig en met zorg gemonteerd worden. Keukenloods.nl biedt jou deze mogelijkheid.

Informeer bij jouw keukenadviseur naar de uitgebreide mogelijkheden.

Vakkundig ge´nstalleerd