Lees hier alles over de voorzorgsmaatregelen die wij hebben getroffen.

Hoe gaat Keukenloods.nl om met het de huidige omstandigheden? Zo zorgen we voor jullie en onze gezondheid.

De gezondheid en veiligheid van onze klanten en medewerkers heeft onze hoogste prioriteit. We volgen de ontwikkelingen en de adviezen vanuit het RIVM op de voet en ondernemen meteen actie als daarom wordt gevraagd.

1. Bezoek aan onze winkels
Je blijft van harte welkom in onze winkels. Wel vragen wij om je begrip voor de nodige voorzorgsmaatregelen die we hebben getroffen en die we ook van jou vragen. Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat we het virus indammen.

Welke extra voorzorgsmaatregelen nemen wij?
- Onze medewerkers geven je geen hand en houden gepaste afstand. Het advies is 1,5 meter.
- We monitoren de gezondheid van al onze medewerkers. Iedereen met (lichte) klachten blijft thuis.
- In al onze winkels bieden we desinfecterende handgel aan en we wassen onze handen met grote regelmaat.
- We maken onze winkels extra vaak schoon.
- Onze medewerkers dragen (zoveel als mogelijk) een mondkapje.

Wat vragen we van jou?
- De voorschriften van RIVM te respecteren.
- Regelmatig handen wassen bij bezoek aan onze winkels.
- Onze winkel niet bezoeken bij klachten die horen bij het virus 
(klachten als hoesten, koorts, niezen, keelklachten).
- Kom maximaal met 2 personen per huishouden.
- Wij verzoeken je dringend, om in onze winkels een mondkapje te dragen. 
Wanneer je deze niet zelf mee hebt zullen wij die voor je verzorgen.
- Bij klachten een reeds gemaakte afspraak met ons te verzetten.

Reguliere openingstijden
Het kan zijn dat sommige winkels aangepaste openingstijden hebben (bijvoorbeeld omdat we te weinig collega’s hebben die je van dienst kunnen zijn). De laatste informatie hierover vind je altijd op onze website.

Open op afspraak
Wij bieden je ook de mogelijkheid een afspraak te maken op een tijdstip wanneer het jou uitkomt. Je kunt contact opnemen met één van onze vestigingen of eenvoudig zelf de afspraak plannen op onze website.

2. Bezoek aan huis voor inmeten, leveren & monteren
Al onze klanten worden hierover persoonlijk geïnformeerd. Heb je nog geen bericht van ons ontvangen of heb je vragen dan kun je contact met ons opnemen.

Onze bezorgers brengen je bestelling tot aan de voordeur. Contant betalen aan de deur is tijdelijk helaas niet mogelijk.

3. Update
Voor het laatste nieuws omtrent jouw bestelling bij Keukenloods.nl kijk dan op onze voorzorgsmaatregelen update pagina

Tenslotte
We danken je voor je begrip en medewerking en wensen jou en iedereen om je heen een goede gezondheid. Laten we goed op elkaar letten.

Met vriendelijke groet,

Directie Keukenloods.nl

Keuken ontwerpen

Je eigen droomkeuken ontwerpen? Keukenloods.nl heeft een gratis 3D-online-keukenplanner, die je bij jouw keukenontwerp kan helpen. Het is een eenvoudig online programma die zonder download op de computer werkt.

Start direct de 3D-keukenplanner

 

Jouw ideale keuken, eenvoudig zelf samen te stellen

Dus hoe ziet jouw droomkeuken eruit? Door je ideale keuken te ontwerpen via het interactieve 3D tekenprogramma van Keukenloods.nl zou deze droomkeuken zomaar eens werkelijkheid worden. Je kunt namelijk zelf jouw gewenste keuken samenstellen, bestaande uit de talloze verschillende onderdelen die beschikbaar zijn bij Keukenloods.nl. Keukenkasten, fronten, grepen en werkbladen, je kan het volledig zelf kiezen. Heb je jouw ontwerp voor de nieuwe keuken af, dan kun je deze bewaren en later nog eens bekijken of laten zien aan vrienden en familie.

3D ontwerpprogramma

Instructievideo KeukenCreator 3D

Dus hoe werkt het? In deze instructievideo wordt je stap voor stap uitgelegd hoe onze 3D-online-keukenplanner werkt en welke mogelijkheden er allemaal zijn. Wil je alle stappen even rustig doornemen? Geen probleem, hieronder staan de verschillende stappen nog even kort toegelicht. 

3D Keukenplanner stap 1 tot en met 4

1. Navigeer naar Keukenloods.nl en beweeg de cursor over het kopje “Keukens” om het menu tevoorschijn te halen en klik op de tekst “3D keukenplanner”. 

Nu krijg je een ander venster te zien waar je de keukenplanner kunt starten.

2. Klik op de knop “Keukenplanner starten”.

Nadat de keukenplanner klaar is met opstarten, krijgen wij een lege ruimte te zien met vier wanden: A, B, C en D, een menu links en eigenschappen rechts. In dit rechtermenu kun je eenvoudig de wandlengtes aanpassen. In de video beginnen wij bij wand “A”.

3. Klik bij “Wandlengtes” op het veld naast de “A” om de waardes aan te passen.

4. Vul in “4” en druk op “Enter” om de aanpassing te bevestigen.  Wanden “A” en “C” zijn nu ook vier meter lang.

3D Keukenplanner stap 1 tm 4

3D Keukenplanner stap 5 tot en met 8

Nu kunnen we beginnen met het toevoegen van keukenmeubels.

5. Navigeer met de cursor naar het linker menu en klik onderin op “Keukenmeubel toevoegen”.

In de instructievideo beginnen we rechtsonder met een “Hoekonderkast”. Deze is te kiezen in het zojuist uitgeklapte menu.

6. Klik op “Hoekonderkast” en er ontvouwt zich een submenu.

7. In dit submenu kies je onderaan voor het “Hoekpasstuk” en klik dan op “Toevoegen”.

Het keukenmeubel verschijnt nu in beeld, deze kunnen wij eenvoudig op zijn plek slepen.

8. Klik het zojuist geplaatste meubelstuk aan, en sleep deze naar de hoek rechtsonder. 

Het keukenmeubel wordt automatisch met de juiste kant tegen de muur geplakt.

3D Keukenplanner stap 5 tot en met 8

3D Keukenplanner stap 9 tot en met 11

Voor een volledige keuken hebben wij nog wat meer onderkasten nodig.

9. Klik in het linkermenu op “Onderkast” en in het submenu, de op één na bovenste optie “Onderkast” aan.

Ook dit keukenmeubel, kan eenvoudig op zijn plaats worden gesleept direct tegen de hoekkast aan. De volgende stap is het plaatsen van een derde onderkast. Deze komt aan de andere kant van de hoek kast te staan. In dit geval willen wij een brede kast met een spoelbak.

10. Klik in het linkermenu op “Onderkast” en in het submenu bij “Onderkast met gootsteen” op het dropdown menu. In dit dropdown menu kiezen wij voor “Breedte: 100 centimeter”.

11. Na de brede kast te hebben gekozen, klik op “Toevoegen” en sleep de zojuist geplaatste kast met spoelbak tegen wand “A”.

3D Keukenplanner stap 9 tot en met 12

3D Keukenplanner stap 12 en 13

Nu is het tijd om een vaatwasser in de keuken te plaatsen.

12. Klik in het linkermenu op “Onderkast” en in het submenu op “Onderkast met vaatwasser”. Sleep de onderkast met vaatwasser net als de andere onderdelen tegen de rest van de onderkasten aan.

Nu plaatsen wij voor het voorbeeld de rest van de keukenonderdelen op de gewenste plaats. Dit werkt op dezelfde manier. Nu de gewenste opstelling is gemaakt, kunnen we het resultaat in 3D bekijken.

13. Onderin het midden staat een schuifknop met de tekst “3D”, als je daar op klikt, kun je door de zojuist gemaakte keuken navigeren. Door te klikken en slepen, kun je rondkijken en met de pijltjestoetsen door de keuken wandelen.

3D Keukenplanner stap 13 tot en met 15

3D Keukenplanner stap 14 en 15

De keuken ziet er al aardig uit, maar we gaan nog wel voor een ander keukenwerkblad. Dit kan worden aangepast in het linker menu.

14. Klik op de schuifknop om het 3D beeld te verlaten en klik in het linker menu op “Design”.

Hier kun je de vloer, de wanden, de keukenfronten en andere details aanpassen. 

15.  Voor het aanpassen van het werkblad ga je naar het kopje “Inrichtingsobject”, klik op “Aanrechtbladen” en maak je keuze uit het submenu.

In onze instructievideo is er gekozen voor het “Korus” werkblad. Nu nog de overige details naar wens selecteren en we hebben een prachtige keuken ontworpen. Is dit al de keuken van je dromen? Dan kun je direct een offerte aanvragen.

3D Keukenplanner stap 14 en 15

Waar let je op bij het ontwerpen van jouw droomkeuken?

Oké, je weet nu hoe onze 3D keukenplanner werkt, maar dan ben je er natuurlijk nog niet. Het ontwerpen van een nieuwe keuken is niet voor niets een specialistisch vak, dus waar let je op? 

Beschikbare ruimte

We beginnen met de beschikbare ruimte. Hoe groot is jouw keuken en hoeveel ruimte is er ook daadwerkelijk beschikbaar voor het plaatsen van keukenkasten? Houd hierbij rekening met het feit dat een gemiddelde keukenkast 60 centimeter naar voren komt. Wil je een u-keuken of parallelle keuken dan komt de keuken aan beide kanten minimaal 60 centimeter naar voren. Meet dus vooraf goed de breedte en hoogte van de wanden. Op basis van deze gegevens kun je kijken welke keukenopstelling bij jouw keuken past. Standaardopstellingen zijn U-keuken, hoekkeuken, rechte keuken en keuken met eiland maar er is meer mogelijk. Doe online inspiratie op of bekijk ons prikbord voor een kijkje bij onze klanten thuis.

Keuken opmeten

Aansluitingen

Waar zitten de deuren, ramen, gas- en wateraansluiting en de stopcontacten? Op basis hiervan kun je bepalen welke keukenapparatuur waar geplaatst kan worden. Voor een vaatwasser en de spoelbak heb je namelijk wel een wateraansluiting en afvoer nodig. Ook hebben sommige kookplaten een krachtstroomaansluiting nodig. Het is natuurlijk ook mogelijk om eerst je droomkeuken te ontwerpen en je keuken op basis hiervan te verbouwen, maar houd hier dan wel rekening mee in je budget.

Keukenaansluitingen

Indeling keuken

Waarschijnlijk heb je al een indeling in je hoofd op basis van je oude keuken of inspiratie die je eerder heb opgedaan. Maar heb je hierbij ook buiten de standaard kaders gedacht? Vaak is er meer mogelijk met de beschikbare ruimte dan je zou verwachten. Hierbij kun je denken aan een kookeiland met kastenwand, een bar of een kookeiland met bar. Voordat je definitief een beslissing neemt, kun je jezelf de volgende vragen stellen.

Wordt de keuken meer gebruikt voor een snelle hap of lange diners?
Als je weinig tijd hebt en regelmatig voor een snelle hap kiest, heb je misschien meer aan keukenapparatuur die je tijdswinst kunnen opleveren. Als je vaker kiest voor een uitgebreid diner heb je meer werkruimte nodig voor het snijden en bereiden van de maaltijden. 

Keukenindeling

Huidige keukenindeling

Wat is de huidige indeling van de keuken? Hoe is de huidige keuken ingedeeld en wat vind je hier de plus- en minpunten van? Is er keukenapparatuur wat je liever wat dichter bij elkaar heb? Of heb je bijvoorbeeld liever een keuken die wat hoger of lager is dan wat je nu heb? 

Moet er in de keuken gegeten worden aan een eettafel of bar?
Heb je een groot gezin en eten jullie elke ochtend en avond samen dan is een grote eettafel toch wel erg fijn. Maar een bar in keuken is toch ook wel erg gezellig. Terwijl jij lekker staat te koken kan je gezelschap aan de bar zitten om gezellig samen de dag door te nemen. Dat maakt het koken ook een stuk gezelliger.

Huidige keukenindeling

Kastruimte

Hoeveel kastruimte is er nodig om spullen zoals borden en pannen op te bergen?
Ook hier geldt weer dat je bij een groot gezin waarschijnlijk meer kastruimte nodig hebt voor servies en pannen. Maar ook als je een fanatieke koker ben die veel gebruik maakt van moderne keukenapparatuur moet je wel ruimte hebben om dit op te bergen. Het is ten slotte zonde als je nieuwe keuken hellemaal vol staat vanwege gebrek aan opbergruimte.

Is een achterwand gewenst?
Een keukenachterwand is niet alleen praktisch maar bepaald ook de stijl van je keuken. Je hebt de keuze uit onder andere tegels, kunststof, rvs of bijvoorbeeld glas. Elk materiaal heeft zijn voor- en nadelen. Glas geeft je keuken bijvoorbeeld een moderne touch, Rvs is makkelijk schoon te maken en kunststof is praktisch en vaak wat voordeliger dan de andere opties. Denk goed na welk materiaal past bij jouw stijl.

Kastruimte

Keukenapparatuur

Je hebt nu waarschijnlijk een goed idee van de stijl en opstelling van de keuken. De volgende stap is het nadenken over geschikte keukenapparatuur. Tegenwoordig is de keuze reuze en kan je alle kanten op. Houd bij je keuze rekening met de volgende vragen:

Uit hoeveel personen bestaat jouw gezin?
Heb je een groot gezien dan is het waarschijnlijk ook handig om een kookplaat te nemen met minimaal 5 kookpitten of een vaatwasser met minimaal 12 couverts. Ook moet de inhoud van de koelkast wel passen bij de grootte van het gezin. 

Keukenapparatuur

Snelle hap of diners?

Wordt de keuken gebruikt voor een snelle hap of diners?
Deze vraag is al eerder naar voren gekomen maar ook voor de keuze van keukenapparatuur weer van belang. Want, als je het leuk vindt om te koken en hier veel tijd aan besteedt, heb je meer aan keukenapparatuur met uitgebreide functies zoals PerfectFry van Bosch of Thermic Air van AEG. Heb je vaak weinig tijd en kies je voor een snelle hap? Dan heb je misschien meer aan keukenapparatuur met tijdsbesparende functies zoals Variospeed van Siemens. Benieuwd naar overige technologieën die wat voor jou kunnen betekenen? Bekijk ook eens onze technologie pagina.

Wordt er op elektra of gas gekookt?
Of te wel, heb je een aansluiting voor gas of elektra in je huidige keuken zitten? Dit hoeft natuurlijk niet bepalend te zijn voor de keuze van een nieuwe keuken want deze aansluitingen kun je omzetten. Wel is het iets om rekening mee te houden.

Keukenapparatuur kookplaat

Ergonomisch keukenontwerp

Als laatste maar zeker niet onbelangrijk is ergonomie. Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt maar je spendeert dagelijks veel tijd in de keuken. Denk bijvoorbeeld aan het klaarmaken van je ontbijt, lunch, diner maar ook het klaarmaken van fruit of tussendoortjes. Het is dan wel zo fijn als je een keuken ontwerpt die ook echt is ingericht op jou, jouw lichaam en jouw houding. Dit maakt het koken of voorbereiden van eten ook des te leuker. Ben je tussen de 170 en 195 cm lang? Kies dan voor een keuken van 95 cm hoog. Ben je kleiner dan 170 cm? Dan past een keukenhoogte van 90 cm beter. Heb je last van je rug bij het in- en uitruimen van de vaatwasser? Kijk dan eens naar oplossingen zoals de AEG Comfortlift. Deze vaatwasser is uitgerust met een systeem waardoor de onderste korf met één simpele beweging op dezelfde hoogte kan worden gebracht als de bovenste korf.

AEG Comfortlift

Keuken kopen

Een nieuwe keuken is een flinke investering en om zeker te weten dat je ook jouw droomkeuken kiest, adviseren we je ook de volgende artikelen goed door te lezen.

-Keuken kopen
-Keuken inspiratie

Nu weet je hoe de online-keukenplanner van Keukenloods.nl werkt en waar je op moet letten bij het kopen en ontwerpen van een nieuwe keuken. We kunnen ons voorstellen dat al deze informatie een beetje veel is en dat je misschien niet weet waar je moet beginnen. Maar geen zorgen! Zodra je met onze 3D-online-keukenplanner bezig bent, spreekt het allemaal voor zich. Wanneer je er klaar voor bent om jouw ontworpen keuken te bestellen, zal een keukenadviseur van Keukenloods.nl het ontwerp nog even met je doorlopen op praktische zaken. Zo weet je zeker dat je de juiste keuken besteld en niets bent vergeten.  

Keuken kopen

Veel plezier met het ontwerpen van jouw nieuwe keuken

Dus voor nu kunnen we alleen nog maar zeggen: veel plezier met het realiseren van jouw nieuwe keuken, en we zien je graag in één van onze showrooms! Wil je toch liever met één van onze keukenadviseurs om tafel voor het ontwerpen van jouw keuken? Maak dan een afspraak in één van onze showrooms.

Start direct de 3D-keukenplanner

Veel plezier