Het maken van een moodboard

Het is tijd voor een nieuwe keuken; yes! Maar waar ga je nu beginnen? Het is belangrijk om te weten dat je eerst moet beginnen met het verzamelen van keuken inspiratie. Dan kom je er namelijk achter dat er ontelbaar veel soorten keukenstijlen, keukenopstellingen en keuken kleuren zijn. Al deze keuken inspiratie zorgt ervoor dat je uiteindelijk erachter komt hoe jouw droomkeuken eruit ziet. Al deze keuken ideeën kun je het beste verzamelen in een moodboard. Een moodboard is een stemmingsbord, een collage van afbeeldingen waarbij sferen, kleuren en vormen naar voren komen. Door dit stemmingsbord heb je uiteindelijk een mooie weergave van keuken ideeën voor jouw droomkeuken

Hoeveel inspiratie doe je op met een moodboard?

Er zijn zwarte keukens, grijze keukens, witte keukens, keukens met houtlook en ga zo maar door. Naast al deze kleuren moet je ook nog bedenken welke opstelling en stijl je wilt. Als je een modern interieur hebt thuis, is een moderne keuken natuurlijk het meest passend. Maar misschien ga je jouw hele huis nog inrichten en weet je niet of je voor een landelijke, moderne of nostalgische keuken gaat. Het maken van een moodboard zal hier dan ook zeker bij helpen! Met het maken van een moodboard voor keuken inspiratie kan je spelen met kleuren, interieur, keukenopstellingen en keukenstijlen.

Moodboard keukens

Hoe kom je aan inspiratie voor een moodboard?

Het platform genaamd: Pinterest, is hét inspiratieplatform om op nieuwe ideeën te komen. Naast oneindig veel foto’s in alle categorieën, zijn er ontzettend veel foto’s van verschillende keukens te vinden. Bekijk onze Pinterest pagina om een goed beeld te krijgen van beschikbare keukenstijlen. Je kan uiteraard een eigen Pinterest account aanmaken. Met een eigen account kun je heel gemakkelijk prikbord borden maken waar je alle favoriete afbeeldingen opslaat. Door het gebruik van verschillende borden kan je alles goed categoriseren. Neig je naar een zwarte moderne keuken? Maak dan een map aan met zwarte moderne keukens. Twijfel je of je niet liever voor een witte landelijke keuken moet gaan? Maak dan een bord aan met witte landelijke keukens. Uiteindelijk kan je van alles wat op je moodboard plaatsen zodat je er gemakkelijk een kleur of keukenstijl uit kan uitkiezen. Naast Pinterest hebben we ook een inspiratiebron voor keukens op onze Instagram pagina, ook hier kan je inspiratie opdoen voor jouw keuken. Je kan natuurlijk ook ons uitgebreide assortiment keukens op onze website bewonderen.  

 
Pinterest inspiratie

Weet jij al hoe jouw droomkeuken eruit ziet?

We hopen dat je na deze informatie staat te popelen om jouw persoonlijke bron van inspiratie te ontwerpen. Wil je naast de platformen en onze website graag nog keuken inspiratie in het echt opdoen? Maak dan een afspraak en bezoek één van onze showrooms en laat je inspireren door onze prachtige showroom keukens. Je kan daarbij meteen passend advies ontvangen van onze keukenadviseurs. Heb je nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Bel dan gerust naar 0226-355340 en wij helpen je verder!