Lees hier alles over de voorzorgsmaatregelen die wij hebben getroffen.

Hoe gaat Keukenloods.nl om met het de huidige omstandigheden? Zo zorgen we voor jullie en onze gezondheid.

De gezondheid en veiligheid van onze klanten en medewerkers heeft onze hoogste prioriteit. We volgen de ontwikkelingen en de adviezen vanuit het RIVM op de voet en ondernemen meteen actie als daarom wordt gevraagd.

1. Bezoek aan onze winkels
Je blijft van harte welkom in onze winkels. Wel vragen wij om je begrip voor de nodige voorzorgsmaatregelen die we hebben getroffen en die we ook van jou vragen. Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat we het virus indammen.

Welke extra voorzorgsmaatregelen nemen wij?
- Onze medewerkers geven je geen hand en houden gepaste afstand. Het advies is 1,5 meter.
- We monitoren de gezondheid van al onze medewerkers. Iedereen met (lichte) klachten blijft thuis.
- In al onze winkels bieden we desinfecterende handgel aan en we wassen onze handen met grote regelmaat.
- We maken onze winkels extra vaak schoon.

Wat vragen we van jou?
- De voorschriften van RIVM te respecteren.
- Regelmatig handen wassen bij bezoek aan onze winkels.
- Onze winkel niet bezoeken bij klachten die horen bij het virus (klachten als hoesten, koorts, niezen, keelklachten).
- Bij klachten een reeds gemaakte afspraak met ons  te verzetten.

Reguliere openingstijden
Het kan zijn dat sommige winkels aangepaste openingstijden hebben (bijvoorbeeld omdat we te weinig collega’s hebben die je van dienst kunnen zijn). De laatste informatie hierover vind je altijd op onze website.

Open op afspraak
Wij bieden je ook de mogelijkheid een afspraak te maken op een tijdstip wanneer het jou uitkomt. Je kunt contact opnemen met één van onze vestigingen of eenvoudig zelf de afspraak plannen op onze website.

2. Bezoek aan huis voor inmeten, leveren & monteren
Al onze klanten worden hierover persoonlijk geïnformeerd. Heb je nog geen bericht van ons ontvangen of heb je vragen dan kun je contact met ons opnemen.
Onze bezorgers brengen je bestelling tot aan de voordeur. Contant of per pin betalen aan de deur is tijdelijk helaas niet mogelijk.

3. Update
Voor het laatste nieuws omtrent jouw bestelling bij Keukenloods.nl kijk dan op onze voorzorgsmaatregelen update pagina

Tenslotte
We danken je voor je begrip en medewerking en wensen jou en iedereen om je heen een goede gezondheid. Laten we goed op elkaar letten.

Met vriendelijke groet,

Directie Keukenloods.nl

Waar komt Black Friday vandaan?

Black Friday komt van oorsprong uit de Verenigde Staten, net zoals bijvoorbeeld Halloween en Valentijnsdag. De laatste jaren winnen bijzondere dagen en feesten uit de VS steeds meer aan populariteit in onder andere Nederland en België. 

Bekijk onze Black Friday deals

Het ontstaan van Black Friday

De term Black Friday werd voor het eerst gebruikt in de 19e eeuw om een financiële crisis aan te duiden. Op 24 september 1869 kochten Jay Gould en Jim Fisk op Wallstreet zoveel goud dat de Amerikaanse goudmarkt instortte. Het was eigenlijk de bedoeling van deze twee heren dat ze het goud zouden verkopen met enorm hoge winst, maar dat mislukte volledig en zorgde ervoor dat iedereen failliet ging. Zoals te verwachten, viel deze crisisdag op een vrijdag en werd Black Friday genoemd.

In 1924 was er een grote winkelketen die vanwege Thanksgiving een parade organiseerde in New York. Zij wilde de mensen ertoe bewegen om meteen na de nationale feestdag te beginnen met het doen van kerstinkopen. Tot op de dag van vandaag wordt deze parade nog steeds elk jaar gehouden.

Rond 1939 besloot de Amerikaanse president Franklin D. Roosevelt om Thanksgiving een week te vervroegen, om zo de economie een handje te helpen. De mensen hadden dan een week langer de tijd om groots in te kopen voor de kerst.

In de jaren vijftig van de vorige eeuw werd de term Black Friday gebruikt om de chaos onder het winkelend publiek en de toeristen aan te duiden die ontstond in Philadelphia op de dag na Thanksgiving. Het was dan altijd druk op straat, omdat er op de zaterdag erna een heel groot voetbaltoernooi plaatsvond. Op de vrijdag kon de politie nooit vrij nemen vanwege alle drukte rondom het publiek en het verkeer. Het personeel moest juist extra diensten draaien.

Vanwege alle genoemde negatieve associaties rondom de term Black Friday, probeerden de winkeliers op een gegeven moment de naam te veranderen in Big Friday, maar dat werd niet door het publiek overgenomen.

Pas rond 1985 lukte het om een positieve draai te geven aan de term. Op de dag na Thanksgiving draaiden de winkeliers zoveel meer winst dan gedurende de rest van het jaar, dat hun zogenaamde “rode” cijfers (verlies) veranderden in “zwarte” cijfers (winst). Vandaar de naam: zwarte vrijdag. In het Nederlands komen we juist in de “groene” cijfers als er winst wordt gemaakt. Eigenlijk klopt het verhaal van de zwarte cijfers op deze dag niet, omdat er feitelijk meer wordt verkocht op de laatste zaterdag voor kerst.

Hoe bekend is Black Friday?

In de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk kent nagenoeg iedereen Black Friday. Maar ook in andere landen kennen steeds meer consumenten dit kortingsevenement, zoals in Scandinavië, Italië, Spanje en Frankrijk. Dit zijn vooral mensen tussen de 35 en 65 jaar. Het minst bekend lijkt deze dag te zijn in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland, maar dat zal vast niet lang meer duren nu de opkomst van de webwinkels zo groot is. 

Hoe bekend is Black Friday?

Grijp je kans!

Wat de oorsprong van Black Friday ook is, zie het als een ultieme kans om een flinke kortingsslag te slaan! Juist in Nederland waar ook het Sinterklaasfeest nog door veel mensen wordt gevierd en tevens kerscadeaus aan populariteit winnen, is het leuk shoppen. Je zou je kunnen abonneren op verschillende nieuwsbrieven van winkels, zodat je er zeker van bent dat je geen korting mist. Bovendien zijn er nog weleens bijzondere extra’s voor vaste klanten. Hou natuurlijk ook je brievenbus goed in de gaten en de sociale media.

Voor ons staat Black Friday 2019 natuurlijk ook in het teken van veel kortingen. En dit geldt niet voor één dag, maar voor een hele week lang spectaculaire kortingen op ons assortiment. Noteer 25 tot en met 1 december dus alvast in je agenda. Dit wil je niet missen!

Bekijk onze Black Friday deals
Black Friday deals keukenloods