Informatie: ons coronabeleid en schaarste in de markt.

Informatie: ons coronabeleid en schaarste in de markt.

De gezondheid en veiligheid van onze klanten en medewerkers heeft onze hoogste prioriteit. We volgen de ontwikkelingen en de adviezen vanuit het RIVM op de voet en ondernemen meteen actie als daarom wordt gevraagd. Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat we het virus indammen.

Schaarste en leveringsproblemen
Wellicht heb je het in het nieuws al voorbij zien komen, maar diverse grondstoffen (o.a. hout) worden steeds schaarser en hierdoor stijgen de prijzen. Ook is er een tekort aan computerchips. Onze leveranciers (van keukens en apparatuur) hebben hier helaas ook mee te maken. Verder is de Europese vraag enorm gegroeid terwijl de productiecapaciteit door de coronamaatregelen en tekorten van grondstoffen is gedaald.

Ons advies: heb je binnenkort apparatuur of een keuken nodig? Bestel snel om leverproblemen en prijsverhogingen te voorkomen. Wij gaan onze uiterste best doen om de bestelling snel en voor de beste prijs bij jou te bezorgen! Voor advies en vragen staat ons verkoopteam online voor je klaar. 

Onze winkels en webshop zijn geopend!
Onze winkels zijn geopend. Langskomen? Wij verzoeken je vooraf een afspraak te maken zodat je er zeker van bent dat wij alle tijd voor je hebben om je goed te informeren. Hier vind je onze afspraakpagina waar je een datum en voorkeurstijd kunt aangeven. Onze adviseurs nemen z.s.m. contact met je op om je wensen te bespreken en de datum/tijd te bevestigen. Uiteraard is onze webshop 24/7 geopend en kunnen wij je bestelling indien voorradig snel thuis bezorgen.
 
Bezorging aan huis en afhalen
Onze bezorgers houden zich aan de voorschriften en brengen je bestelling tot aan de voordeur. Contant betalen is helaas niet mogelijk. Afhalen in een van onze filialen is ook een mogelijkheid. 

Informatie over jouw nieuwe keuken
Gelukkig blijft het mogelijk om keukens in te meten, leveren en monteren. Heb je een vraag over jouw keuken? Je kunt de status van je keuken via de orderstatus bekijken of contact opnemen met het filiaal.
 
Tenslotte
We danken je voor je begrip en medewerking en wensen jou en iedereen om je heen een goede gezondheid.
 
Met vriendelijke groet,
Directie Keukenloods.nl

 

Waar komt Black Friday vandaan?

Black Friday komt van oorsprong uit de Verenigde Staten, net zoals bijvoorbeeld Halloween en Valentijnsdag. De laatste jaren winnen bijzondere dagen en feesten uit de VS steeds meer aan populariteit in onder andere Nederland en België. 

Bekijk onze Black Friday deals

Het ontstaan van Black Friday

De term Black Friday werd voor het eerst gebruikt in de 19e eeuw om een financiële crisis aan te duiden. Op 24 september 1869 kochten Jay Gould en Jim Fisk op Wallstreet zoveel goud dat de Amerikaanse goudmarkt instortte. Het was eigenlijk de bedoeling van deze twee heren dat ze het goud zouden verkopen met enorm hoge winst, maar dat mislukte volledig en zorgde ervoor dat iedereen failliet ging. Zoals te verwachten, viel deze crisisdag op een vrijdag en werd Black Friday genoemd.

In 1924 was er een grote winkelketen die vanwege Thanksgiving een parade organiseerde in New York. Zij wilde de mensen ertoe bewegen om meteen na de nationale feestdag te beginnen met het doen van kerstinkopen. Tot op de dag van vandaag wordt deze parade nog steeds elk jaar gehouden.

Rond 1939 besloot de Amerikaanse president Franklin D. Roosevelt om Thanksgiving een week te vervroegen, om zo de economie een handje te helpen. De mensen hadden dan een week langer de tijd om groots in te kopen voor de kerst.

In de jaren vijftig van de vorige eeuw werd de term Black Friday gebruikt om de chaos onder het winkelend publiek en de toeristen aan te duiden die ontstond in Philadelphia op de dag na Thanksgiving. Het was dan altijd druk op straat, omdat er op de zaterdag erna een heel groot voetbaltoernooi plaatsvond. Op de vrijdag kon de politie nooit vrij nemen vanwege alle drukte rondom het publiek en het verkeer. Het personeel moest juist extra diensten draaien.

Vanwege alle genoemde negatieve associaties rondom de term Black Friday, probeerden de winkeliers op een gegeven moment de naam te veranderen in Big Friday, maar dat werd niet door het publiek overgenomen.

Pas rond 1985 lukte het om een positieve draai te geven aan de term. Op de dag na Thanksgiving draaiden de winkeliers zoveel meer winst dan gedurende de rest van het jaar, dat hun zogenaamde “rode” cijfers (verlies) veranderden in “zwarte” cijfers (winst). Vandaar de naam: zwarte vrijdag. In het Nederlands komen we juist in de “groene” cijfers als er winst wordt gemaakt. Eigenlijk klopt het verhaal van de zwarte cijfers op deze dag niet, omdat er feitelijk meer wordt verkocht op de laatste zaterdag voor kerst.

Hoe bekend is Black Friday?

In de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk kent nagenoeg iedereen Black Friday. Maar ook in andere landen kennen steeds meer consumenten dit kortingsevenement, zoals in Scandinavië, Italië, Spanje en Frankrijk. Dit zijn vooral mensen tussen de 35 en 65 jaar. Het minst bekend lijkt deze dag te zijn in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland, maar dat zal vast niet lang meer duren nu de opkomst van de webwinkels zo groot is. 

Hoe bekend is Black Friday?

Grijp je kans!

Wat de oorsprong van Black Friday ook is, zie het als een ultieme kans om een flinke kortingsslag te slaan! Juist in Nederland waar ook het Sinterklaasfeest nog door veel mensen wordt gevierd en tevens kerscadeaus aan populariteit winnen, is het leuk shoppen. Je zou je kunnen abonneren op verschillende nieuwsbrieven van winkels, zodat je er zeker van bent dat je geen korting mist. Bovendien zijn er nog weleens bijzondere extra’s voor vaste klanten. Hou natuurlijk ook je brievenbus goed in de gaten en de sociale media.

Voor ons staat Black Friday 2020 natuurlijk ook in het teken van veel kortingen. En dit geldt niet voor één dag, maar voor een hele week lang spectaculaire kortingen op ons assortiment. Noteer 27 november dus alvast in je agenda. Dit wil je niet missen!

Bekijk onze Black Friday deals

Black Friday deals keukenloods