Informatie: ons coronabeleid en schaarste in de markt.

Informatie: ons coronabeleid en schaarste in de markt.

De gezondheid en veiligheid van onze klanten en medewerkers heeft onze hoogste prioriteit. We volgen de ontwikkelingen en de adviezen vanuit het RIVM op de voet en ondernemen meteen actie als daarom wordt gevraagd. Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat we het virus indammen.

Schaarste en leveringsproblemen
Wellicht heb je het in het nieuws al voorbij zien komen, maar diverse grondstoffen (o.a. hout) worden steeds schaarser en hierdoor stijgen de prijzen. Ook is er een tekort aan computerchips. Onze leveranciers (van keukens en apparatuur) hebben hier helaas ook mee te maken. Verder is de Europese vraag enorm gegroeid terwijl de productiecapaciteit door de coronamaatregelen en tekorten van grondstoffen is gedaald.

Ons advies: heb je binnenkort apparatuur of een keuken nodig? Bestel snel om leverproblemen en prijsverhogingen te voorkomen. Wij gaan onze uiterste best doen om de bestelling snel en voor de beste prijs bij jou te bezorgen! Voor advies en vragen staat ons verkoopteam online voor je klaar. 

Onze winkels en webshop zijn geopend!
Onze winkels zijn geopend. Langskomen? Wij verzoeken je vooraf een afspraak te maken zodat je er zeker van bent dat wij alle tijd voor je hebben om je goed te informeren. Hier vind je onze afspraakpagina waar je een datum en voorkeurstijd kunt aangeven. Onze adviseurs nemen z.s.m. contact met je op om je wensen te bespreken en de datum/tijd te bevestigen. Uiteraard is onze webshop 24/7 geopend en kunnen wij je bestelling indien voorradig snel thuis bezorgen.
 
Bezorging aan huis en afhalen
Onze bezorgers houden zich aan de voorschriften en brengen je bestelling tot aan de voordeur. Contant betalen is helaas niet mogelijk. Afhalen in een van onze filialen is ook een mogelijkheid. 

Informatie over jouw nieuwe keuken
Gelukkig blijft het mogelijk om keukens in te meten, leveren en monteren. Heb je een vraag over jouw keuken? Je kunt de status van je keuken via de orderstatus bekijken of contact opnemen met het filiaal.
 
Tenslotte
We danken je voor je begrip en medewerking en wensen jou en iedereen om je heen een goede gezondheid.
 
Met vriendelijke groet,
Directie Keukenloods.nl

 

Hoe hoog moet een afzuigkap hangen?

Afzuigkappen zijn er in diverse afmetingen. Het is aan te raden om een afzuigkap aan te schaffen die minimaal de breedte van je kookplaat heeft. Zo kun je zo optimaal mogelijk dampen en geuren afzuigen, zonder dat er damp ‘ontsnapt’. Maar de hoogte van de afzuigkap is misschien nog wel belangrijker en luistert best wel nauw. Monteer je de afzuigkap te hoog, dan is deze minder effectief en zullen dampen ook in de rest van de keuken terecht komen. Dit effect wordt ook bereikt als je de afzuigkap te laag hangt. Hij zuigt dan enkel de dampen op van het centrale gedeelte van de kookplaat. Bovendien loop je het risico dat de afzuigkap vlam vat. Daarom is het soort kookplaat dat je gebruikt ook belangrijk voor de hoogte van de afzuigkap. Kook je op gas, dan heb je te maken met open vuur. Een afzuigkap mag dan zeker niet te laag hangen.

Gaskookplaat

 

Gaskookplaat

Bij een gaskookplaat wordt een minimale hoogte geadviseerd van 65 centimeter boven de kookplaat en maximaal 80 centimeter.

 
inductiekookplaat

 

Keramische kookplaat of inductiekookplaat

Heb je een keramische kookplaat of inductiekookplaat? Dan mag de afzuigkap lager hangen, minimaal 55 centimeter tot maximaal 80 centimeter.