Informatie: ons coronabeleid en schaarste in de markt.

Informatie: ons coronabeleid en schaarste in de markt.

De gezondheid en veiligheid van onze klanten en medewerkers heeft onze hoogste prioriteit. We volgen de ontwikkelingen en de adviezen vanuit het RIVM op de voet en ondernemen meteen actie als daarom wordt gevraagd. Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat we het virus indammen.

Schaarste en leveringsproblemen
Wellicht heb je het in het nieuws al voorbij zien komen, maar diverse grondstoffen (o.a. hout) worden steeds schaarser en hierdoor stijgen de prijzen. Ook is er een tekort aan computerchips. Onze leveranciers (van keukens en apparatuur) hebben hier helaas ook mee te maken. Verder is de Europese vraag enorm gegroeid terwijl de productiecapaciteit door de coronamaatregelen en tekorten van grondstoffen is gedaald.

Ons advies: heb je binnenkort apparatuur of een keuken nodig? Bestel snel om leverproblemen en prijsverhogingen te voorkomen. Wij gaan onze uiterste best doen om de bestelling snel en voor de beste prijs bij jou te bezorgen! Voor advies en vragen staat ons verkoopteam online voor je klaar. 

Onze winkels en webshop zijn geopend!
Onze winkels zijn geopend. Langskomen? Wij verzoeken je vooraf een afspraak te maken zodat je er zeker van bent dat wij alle tijd voor je hebben om je goed te informeren. Hier vind je onze afspraakpagina waar je een datum en voorkeurstijd kunt aangeven. Onze adviseurs nemen z.s.m. contact met je op om je wensen te bespreken en de datum/tijd te bevestigen. Uiteraard is onze webshop 24/7 geopend en kunnen wij je bestelling indien voorradig snel thuis bezorgen.
 
Bezorging aan huis en afhalen
Onze bezorgers houden zich aan de voorschriften en brengen je bestelling tot aan de voordeur. Contant betalen is helaas niet mogelijk. Afhalen in een van onze filialen is ook een mogelijkheid. 

Informatie over jouw nieuwe keuken
Gelukkig blijft het mogelijk om keukens in te meten, leveren en monteren. Heb je een vraag over jouw keuken? Je kunt de status van je keuken via de orderstatus bekijken of contact opnemen met het filiaal.
 
Tenslotte
We danken je voor je begrip en medewerking en wensen jou en iedereen om je heen een goede gezondheid.
 
Met vriendelijke groet,
Directie Keukenloods.nl

 

Wat is een motorloze afzuigkap?

Wat is een motorloze afzuigkap?

De naam zegt natuurlijk al voldoende, een motorloze afzuigkap is simpelweg een afzuigkap die niet is voorzien van een motor. Maar wanneer kies je voor een motorloze afzuigkap? Sinds de jaren 70 van de vorige eeuw, kwam er meer aandacht voor het isoleren woningen. Woningen werden voorzien van isolatie, maar dit had als nadeel dat een woning slechter geventileerd zou worden. Daarom is er in veel woningen een centraal afzuigsysteem geplaatst. Een centraal afzuigsysteem kan werken op natuurlijke wijze door middel van luchtroosters, maar tegenwoordig kom je vaker een mechanisch geregeld centraal afzuigsysteem tegen. Je hebt dan de mogelijkheid de luchtvochtigheid en binnenklimaat aan jouw eisen aan te passen. Een afzuigkap kan worden aangesloten op het centrale afzuigsysteem in huis. In dit geval heb je dan geen motor in je afzuigkap nodig, maar een motorloze afzuigkap.

Voor- en nadelen motorloze afzuigkap

Wanneer jij een centraal afzuigsysteem hebt en je de afzuigkap hierop aansluit, dan zitten hier zowel voor- als nadelen aan. Het grootste voordeel is dat je geen motor in je afzuigkap hebt die een hoop lawaai maakt. Dit in tegenstelling tot een afzuigkap mét motor. Een afzuigkap met motor zal zodra je deze aanzet een overheersend geluid in je keuken maken. Hier heb je met een motorloze afzuigkap geen last van. In de meeste gevallen staat de afzuigkap ook voortdurend aan. Dit kan een voordeel zijn, want zo creëer je extra ventilatie in huis. Overigens zijn er ook modellen die voorzien zijn van een functie om de afzuigkap uit te zetten. Tenslotte zal het gebruik van een motorloze afzuigkap je niets extra's kosten. Een motor verbruikt energie, maar omdat er geen motor aanwezig is, draait de afzuigkap gewoon op je centrale afzuigsysteem.

Nadelen heeft een motorloze afzuigkap ook. Een centraal afzuigsysteem is niet in alle gevallen zeer krachtig, dus je loopt de kans dat een motorloze afzuigkap niet voldoende kracht heeft. Je kunt de afzuigkracht van een motorloze afzuigkap niet zelf regelen, maar je bent volledig afhankelijk van de afzuigkracht van je centrale afzuigsysteem. Heb je geen centraal afzuigsysteem in je huis? Dan moet je een afzuigkap met motor aanschaffen. Een motorloze afzuigkap zal niet werken als je deze aansluit op een eigen luchtafvoersysteem.

Hoe werkt een motorloze afzuigkap?

De werking van een motorloze afzuigkap is simpel. Bij installatie sluit je de motorloze afzuigkap aan op het centrale afzuigsysteem dat door je keuken loopt. Normaliter kun je de afzuigkap niet aan of uit zetten, maar blijft deze altijd aan en heb je een voortdurende afzuiging. De afzuigkracht wordt , als dit mogelijk is, bepaald door het centrale afzuigsysteem. Je kunt de afzuigkracht dus wel regelen, niet via de afzuigkap zelf maar via het centrale afzuigsysteem. Zet je de afzuigkracht van je centrale afzuigsysteem harder, dan zal je afzuigkap meer afzuigkracht hebben, maar dit geldt dan ook voor alle overige ventilatiemotoren in je woning die met het centrale afzuigsysteem verbonden zijn. Enkel bij een geavanceerd mechanisch ventilatiesysteem kun je per woongedeelte de afzuigkracht regelen