Lees hier alles over de voorzorgsmaatregelen die wij hebben getroffen.

Hoe gaat Keukenloods.nl om met het de huidige omstandigheden? Zo zorgen we voor jullie en onze gezondheid.

De gezondheid en veiligheid van onze klanten en medewerkers heeft onze hoogste prioriteit. We volgen de ontwikkelingen en de adviezen vanuit het RIVM op de voet en ondernemen meteen actie als daarom wordt gevraagd.

1. Bezoek aan onze winkels
Je blijft van harte welkom in onze winkels. Wel vragen wij om je begrip voor de nodige voorzorgsmaatregelen die we hebben getroffen en die we ook van jou vragen. Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat we het virus indammen.

Welke extra voorzorgsmaatregelen nemen wij?
- Onze medewerkers geven je geen hand en houden gepaste afstand. Het advies is 1,5 meter.
- We monitoren de gezondheid van al onze medewerkers. Iedereen met (lichte) klachten blijft thuis.
- In al onze winkels bieden we desinfecterende handgel aan en we wassen onze handen met grote regelmaat.
- We maken onze winkels extra vaak schoon.

Wat vragen we van jou?
- De voorschriften van RIVM te respecteren.
- Regelmatig handen wassen bij bezoek aan onze winkels.
- Onze winkel niet bezoeken bij klachten die horen bij het virus (klachten als hoesten, koorts, niezen, keelklachten).
- Bij klachten een reeds gemaakte afspraak met ons  te verzetten.

Reguliere openingstijden
Het kan zijn dat sommige winkels aangepaste openingstijden hebben (bijvoorbeeld omdat we te weinig collega’s hebben die je van dienst kunnen zijn). De laatste informatie hierover vind je altijd op onze website.

Open op afspraak
Wij bieden je ook de mogelijkheid een afspraak te maken op een tijdstip wanneer het jou uitkomt. Je kunt contact opnemen met één van onze vestigingen of eenvoudig zelf de afspraak plannen op onze website.

2. Bezoek aan huis voor inmeten, leveren & monteren
Al onze klanten worden hierover persoonlijk geïnformeerd. Heb je nog geen bericht van ons ontvangen of heb je vragen dan kun je contact met ons opnemen.

Onze bezorgers brengen je bestelling tot aan de voordeur. Contant betalen aan de deur is tijdelijk helaas niet mogelijk.

3. Update
Voor het laatste nieuws omtrent jouw bestelling bij Keukenloods.nl kijk dan op onze voorzorgsmaatregelen update pagina

Tenslotte
We danken je voor je begrip en medewerking en wensen jou en iedereen om je heen een goede gezondheid. Laten we goed op elkaar letten.

Met vriendelijke groet,

Directie Keukenloods.nl

 

Kookveldafzuiging

Kookveldafzuiging

Deze categorie is in vier groepen in te delen; inbouw afzuigkappen, schouwkappen, onderbouw afzuigkappen en kookveldafzuiging. Onder het kopje kookveldafzuiging vallen de downdraft, kookveldafzuiging en kookplaat met afzuiging.

Een downdraft is een nieuw soort kap die achter de kookplaat wordt geplaatst. Het downdraft systeem komt omhoog zodra deze wordt ingeschakeld en zuigt kookgeuren direct op. Omdat deze geuren niet de kans krijgen te dwalen heb je minder last van vocht, geuren en vet in je keuken. Een ander voordeel van het downdraftsysteem is het geluidsniveau. Afzuigkappen produceren redelijk wat geluid. Omdat het dit systeem dicht bij de kookplaat zit en niet boven je hoofd hangt heb je hier veel minder last van tijdens het koken. 

Kookveldafzuiging wordt tussen twee kookplaten of direct naast de kookplaat ingebouwd. Dit zuigt geuren direct op en houdt de keuken vet-, geur- en vochtvrij. Bovendien bespaar je veel ruimte.

Assortiment kookveldafzuiging

Belangrijke informatie

  • Kookveldafzuiging geeft je keuken een luxe uitstraling.
  • Downdraft afzuigsystemen zijn gemakkelijk schoon te maken.
  • Kookveldafzuiging is niet geschikt voor gaskookplaten in verband met brandgevaar.

Specificaties

1. Soorten kookveldafzuiging

 
Kookveldafzuiging Kookveldafzuiging

Een van de nieuwste soort afzuiging is de kookveldafzuiging. Deze wordt net als de downdraft in het werkblad geplaatst achter of naast de kookplaat. Het verschil met downdraft is dat kookveldafzuiging niet omhoog komt uit het werkblad als deze geactiveerd wordt. Kookveldafzuiging is ook tussen twee domino-elementen te plaatsen. Dit type afzuiging is niet geschikt voor gaskookplaten.

Kookplaat met afzuiging Kookplaat met afzuiging

Steeds meer mensen kiezen voor inductie koken. Een inductie kookplaat is zuinig en zorgt voor een snelle bereiding van je eten. Met een inductie kookplaat met afzuiging steel je helemaal de show. De afzuiging geeft een mooie nette afwerking aan de inductie kookplaat. De kookdampen en geurtjes worden door de afzuiging meteen weggezogen en krijgen geen kans om op te stijgen.

Downdraft Downdraft

De downdraft is een nieuw soort afzuigkap die achter de kookplaat wordt geplaatst. Bij een downdraft afzuigkap worden etensluchtjes snel van het kookblad afgevoerd. In de meeste gevallen verdwijnt de afzuigkap in het keukenblad op het moment dat je hem niet gebruikt. Downdraft afzuigkappen zijn verkrijgbaar als luchtafvoer of recirculatie model en hierdoor een prachtige oplossing voor een keukeneiland. Dit type afzuiging is niet geschikt voor gaskookplaten.


 

2. Soorten afzuigsystemen

Er zijn drie afzuigsystemen; recirculatie, centraal afzuigsysteem of luchtafvoer. Kookveld afzuigsystemen beschikken veelal over het recirculatie afzuigsysteem.

Recirculatie
Het recirculatie afzuigsysteem zuigt lucht met vet en kookgeuren op, filtert deze en blaast de schone lucht weer terug de keuken in. Het voordeel hiervan is dat je geen afvoer naar buiten nodig hebt en bespaart op stookkosten doordat de warme lucht naar binnen wordt geblazen. Afzuigkappen die lucht recirculeren beschikken over een vetfilter en koolstoffilter welke na een bepaalde tijd vervangen dienen te worden.

3. Afzuigcapaciteit

Misschien wel een van de meeste belangrijke factoren van een afzuigkap is de afzuigcapaciteit (uitgedrukt in kubieke meter per uur (m³) ). Hoewel je misschien zou denken dat hoe sterker de afzuigcapaciteit hoe beter is dit zeker niet het geval. De afzuigcapaciteit die jij nodig heb hangt af van de keuken, is deze open of gesloten? Groot of klein? Met de formule hieronder kun je eenvoudig berekenen hoeveel afzuigcapaciteit jouw nieuwe afzuigkap moet hebben.

Aparte keuken
Afzuigcapaciteit m³ = Inhoud keuken in meters (hoogte x breedte x lengte) x 10

Open keuken
Afzuigcapaciteit m³ = Inhoud keuken in meters (hoogte x breedte x lengte) x 20

Heb je hulp nodig met bepalen van de juiste afzuigcapaciteit? Neem dan contact op met onze service afdeling.

4. Filters

Kookveldafzuiging beschikt over vetfilters om het vet uit de opgezogen lucht te filteren. Deze filters moeten om de zoveel tijd gereinigd worden. Over het algemeen kunnen vetfilters in de vaatwasser gereinigd worden. Controleer dit voor de zekerheid in de handleiding van het afzuigsysteem. Vetfilters moeten om de zoveel jaar vervangen worden, hoe vaak dit nodig is, is afhankelijk van de kwaliteit van het filter. Bekijk ook hiervoor de handleiding van de afzuigkap om te zien hoe vaak het vetfilter vervangen moet worden.

Kookveldafzuiging met een recirculatiesysteem beschikt ook over een koolstoffilter die de lucht filtert. Hiervoor geldt dat de kwaliteit van het filter bepaalt hoelang deze meegaat. Ook dit kun je terugvinden in de handleiding van de afzuigkap. Wil je het koolstoffilter vervangen? Bekijk dan het typenummer van de afzuigkap om te zien welk koolstoffilter hier bij past.

5. Geluidsniveau

Het geluid dat een afzuigkap produceert hangt voor een groot gedeelte af van het afzuigsysteem waar deze gebruik van maakt. Hierdoor kunnen er grote verschillen zitten tussen de verschillende afzuigkappen. Afzuigkappen met een recirculatiesysteem of motor maken meer geluid als een afzuigkap die wordt aangesloten op een centraal afvoersysteem. Bij kookveldafzuiging heb je hier minder last van omdat het systeem in de kookplaat zit en niet boven je hoofd hangt.

Trends en ontwikkelingen

AEG Hob2Hood (H2H)

Tegenwoordig wordt er steeds meer geautomatiseerd, zo ook koken. Een slimme oplossing om het koken eenvoudiger te maken is het Hob2Hood (H2H) systeem van AEG. H2H is een draadloze verbinding tussen jouw afzuigkap en kookplaat. De afzuigkap schakelt automatisch in op het moment dat jij de kookplaat aanzet. Met H2H hoef jij je alleen nog maar te focussen op koken, ongewenste etensluchtjes zijn verleden tijd.

Veelgestelde vragen over Kookveldafzuiging