Lees hier alles over de voorzorgsmaatregelen die wij hebben getroffen.

Hoe gaat Keukenloods.nl om met het de huidige omstandigheden? Zo zorgen we voor jullie en onze gezondheid.

De gezondheid en veiligheid van onze klanten en medewerkers heeft onze hoogste prioriteit. We volgen de ontwikkelingen en de adviezen vanuit het RIVM op de voet en ondernemen meteen actie als daarom wordt gevraagd.

1. Bezoek aan onze winkels
Je blijft van harte welkom in onze winkels. Wel vragen wij om je begrip voor de nodige voorzorgsmaatregelen die we hebben getroffen en die we ook van jou vragen. Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat we het virus indammen.

Welke extra voorzorgsmaatregelen nemen wij?
- Onze medewerkers geven je geen hand en houden gepaste afstand. Het advies is 1,5 meter.
- We monitoren de gezondheid van al onze medewerkers. Iedereen met (lichte) klachten blijft thuis.
- In al onze winkels bieden we desinfecterende handgel aan en we wassen onze handen met grote regelmaat.
- We maken onze winkels extra vaak schoon.

Wat vragen we van jou?
- De voorschriften van RIVM te respecteren.
- Regelmatig handen wassen bij bezoek aan onze winkels.
- Onze winkel niet bezoeken bij klachten die horen bij het virus (klachten als hoesten, koorts, niezen, keelklachten).
- Bij klachten een reeds gemaakte afspraak met ons  te verzetten.

Reguliere openingstijden
Het kan zijn dat sommige winkels aangepaste openingstijden hebben (bijvoorbeeld omdat we te weinig collega’s hebben die je van dienst kunnen zijn). De laatste informatie hierover vind je altijd op onze website.

Open op afspraak
Wij bieden je ook de mogelijkheid een afspraak te maken op een tijdstip wanneer het jou uitkomt. Je kunt contact opnemen met één van onze vestigingen of eenvoudig zelf de afspraak plannen op onze website.

2. Bezoek aan huis voor inmeten, leveren & monteren
Al onze klanten worden hierover persoonlijk geïnformeerd. Heb je nog geen bericht van ons ontvangen of heb je vragen dan kun je contact met ons opnemen.
Onze bezorgers brengen je bestelling tot aan de voordeur. Contant betalen aan de deur is tijdelijk helaas niet mogelijk.

3. Update
Voor het laatste nieuws omtrent jouw bestelling bij Keukenloods.nl kijk dan op onze voorzorgsmaatregelen update pagina

Tenslotte
We danken je voor je begrip en medewerking en wensen jou en iedereen om je heen een goede gezondheid. Laten we goed op elkaar letten.

Met vriendelijke groet,

Directie Keukenloods.nl

Inbouw koelkasten

Inbouw koelkasten

Een koelkast zorgt dat bederfelijke etenswaren langer vers bewaard kan worden. De groei en activiteit van bacteriën worden geremd door de koude temperaturen in het apparaat. Warme lucht wordt in de koelkast onttrokken en aan de buitenlucht afgestaan.

Het grote pluspunt van een inbouwkoelkast is dat deze compleet wordt weggewerkt in de keuken. Het apparaat is niet zichtbaar en gaat volledig op in het design van jouw keuken. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei maten en kunnen in hoge of lage kasten geplaatst worden. Let bij het uitkiezen van een inbouwvariant goed op de afmetingen van het apparaat zodat deze past in de ruimte die jij beschikbaar hebt in de kast. Je wil natuurlijk wel dat het past. Houd er ook rekening mee dat inbouw koelkasten niet worden geleverd met een keukenpaneel.

Assortiment inbouw koelkasten

Belangrijke informatie

  • Niet alle koelkasten zijn geschikt voor gebruik in een onverwarmde ruimte. Kijk hiervoor naar de klimaatklasse.

2. Inhoud

Om in te schatten hoeveel etenswaren je kwijt kunt in de koelkast wordt de inhoud van het apparaat weergegeven in liters. Om je een beter idee te geven hoeveel liter jij nodig hebt geven een voorbeeld. Haal je één keer per week grote boodschappen? Af en toe wat vergeten boodschappen of verse groente en fruit? Dan heb je aan 50 liter per persoon in het huishouden voldoende. Met dit als maatstaf geven we het volgende advies:

- Inhoud tot 150 liter: geschikt voor 2 à 3 personen
- Inhoud 150 tot 250 liter: geschikt voor 4 à 5 personen
- Inhoud 250 liter of meer: geschikt voor 5 personen of meer

Om optimaal gebruik te maken van de ruimte in de koelkast is het belangrijk dat je deze op de juiste manier indeelt. Ook kun je de houdbaarheid van bepaalde etenswaren verlengen door ze op de goede plaats neer te leggen. In ons blog kun je hier meer over lezen en geven we advies hoe je groentes in de koelkast het beste kunt bewaren.

3. Nismaten

Bij het kiezen van een nieuwe inbouw koelkast is het uitermate belangrijk dat je de nismaten van de keukenkast weet. De nis is de breedte, hoogte en diepte van de ruimte in de binnenkant van de kast.

4. Scharniersysteem

Er zijn 2 soorten scharniersystemen voor inbouw koelkasten. Dit zijn het sleepsysteem en het deur-op-deursysteem. Bij het sleepsysteem behouden de koelkastdeur en het keukenpaneel beide hun eigen scharniersysteem. Er zit ruimte tussen de koelkastdeur en het keukenpaneel. Als je aan de greep van de keukendeur trekt, gaat via een deurgeleider de koelkastdeur open. Dit systeem is aan te schaffen vanaf €200 en het is mogelijk om over te stappen naar een deur-op-deursytsteem.

Bij het deur-op-deursysteem zit er geen ruimte tussen de koelkastdeur en het keukenpaneel. Dit zorgt voor een strakkere afwerking dan bij een sleepdeurensysteem. Daarnaast is dit systeem steviger dan het sleepdeursysteem. Voor de kwaliteit en afwerking betaal je dan ook iets meer. Deze systemen worden verkocht vanaf €400. Het enige nadeel van dit systeem is dat je niet meer terug kan naar een sleepdeursysteem.

5. Energieklasse

Koelkasten worden als vanouds gezien als energievreters. Hier is echter de laatste jaren verandering in gekomen. Producenten hebben hun innovatie-speren gericht op energiezuinigheid. De apparaten verbruiken vele malen minder energie dan voorheen en het is als consument eenvoudig te achterhalen wat een koelkast jaarlijks aan kilowattuur (kWh) verbruikt. Tegenwoordig is het ook verplicht aan fabrikanten om een energielabel aan een koelkast mee te geven. Hierop is af te lezen wat de energieklasse van het apparaat is en wat de jaarlijkse energiekosten gemiddeld zijn.

De energieklasse van een koelkast loopt van A+ tot A+++.  Waarbij een koelkast met het energielabel A+ maar liefst twee keer minder stroom verbruikt dan een koelkast met label A+++.

Om je een handje te helpen kun je in de tabel aflezen wat een bepaald type koelkast ongeveer aan stroom verbruikt en wat de gemiddelde kosten daarvan zijn. De gegevens zijn afkomstig van Milieu Centraal.

 

 

Verbruik en kosten op jaarbasis

 

Koel-vriescombinatie

Tafelmodel koelkast

Kastmodel koelkast

Dubbeldeurs koelkast

 

Verbruik

Kosten

Verbruik

Kosten

Verbruik

Kosten

Verbruik

Kosten

A+++

160 kWh

€ 32

80 kWh

€ 16

90 kWh

€ 18

140 kWh

€ 28

A++

240 kWh

€ 48

120 kWh

€ 24

130 kWh

€ 26

210 kWh

€ 42

A+

300 kWh

€ 60

150 kWh

€ 30

160 kWh

€ 32

270 kWh

€ 54

*Stroomkosten bij elektriciteitsprijs 20 cent per kWh (prijspeil 2017).

 

Om te besparen op energiekosten geven we je graag 2 tips.

  1. Ontdooien

Beschikt je inbouw koelkast over een vriescompartiment? Dan kan het zijn dat condens zich tegen de binnenzijde afzet en een ijslaag vormt. Deze laag zorgt ervoor dat de koelkast extra hard moet werken om de temperatuur onder de 0 te houden. Het advies is om eens per 3 maanden het apparaat te ontdooien en ijsvrij te maken zodat je koelkast met zo min mogelijk hinder zijn werk kan doen.

Vind je ontdooien een vervelende klus en doe je dit liever niet? Dan heb je tegenwoordig apparaten met NoFrost technologie. Deze functionaliteit zorgt ervoor dat je niet of nooit meer hoeft te ontdooien, ideaal toch?

  1. Kliekjes laten afkoelen

Eten weggooien is zonde! Dat vinden we allemaal. Het komt ongetwijfeld wel eens voor dat je wat eten over hebt of simpelweg extra hebt gekookt voor een andere dag. Bewaar je dit in de koelkast? Zorg er dan voor dat dit eerst is afgekoeld buiten de koelkast. Als je warm eten in de koelkast zet kost het extra energie om de temperatuur in het apparaat laag te houden.

6.

Siemens inbouw koelkast 178
Bosch inbouw koelkast 178
Liebherr inbouw koelkast 178
Smeg inbouw koelkast 178
Whirlpool inbouw koelkast 178
AEG inbouw koelkast 178