Om je persoonlijker te helpen gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Naast functionele cookies waardoor de website goed werkt, gebruiken wij ook analytische cookies om onze website en jouw shopervaring te verbeteren. Ook plaatsen we persoonlijke cookies zodat wij en derde partijen jouw surfgedrag kunnen volgen en zodat we je persoonlijke content kunnen laten zien. Meer weten? Lees hier alles over ons cookiebeleid. Voor de beste shop ervaring is het nodig dat je onze cookies accepteert. Klik op 'Accepteren'. (Indien je kiest voor weigeren, dan plaatsen wij alleen functionele cookies).
Op het eerste gezicht zal je geen verschil zien tussen een inductie kookplaat en een keramische kookplaat. Beide kookplaten bestaan uit een zwarte glasplaat. De techniek die in de kookplaten zelf zit, zorgt voor het grootste verschil tussen een inductie en keramische kookplaat. Een keramische kookplaat is een vorm van een elektrische kookplaat, waarbij de kookzones heet worden. De kookzones zullen de eerste paar minuten nodig hebben om op te warmen. Een inductie kookplaat daarentegen werkt met een magnetisch veld, waardoor de kookzones niet heet worden, maar de pan zelf wel. Bij het afnemen van de pan, is de kookzone direct schoon te maken. Een ander verschil is, dat een inductie kookplaat de energie veel efficiënter inzet en daardoor veel energiezuiniger is dan een keramische kookplaat.