Zwarte keukens

Zwarte keukens

Op zoek naar een zwarte keuken? Wij loodsen je er doorheen! 

Ben je op zoek naar keukeninspiratie voor een zwarte keuken, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Geen paniek! Er zijn eindeloos veel manieren om zwart op een stijlvolle manier in je keuken te gebruiken, zolang je maar met een aantal factoren rekening houdt bij het ontwerpen en inrichten van je keuken. Vind je een gehele donkere keuken een beetje te enthousiast? Dan kun je ook kiezen voor alleen zwarte details met hout elementen, of gecombineerd met wit.

Nog steeds worden zwarte keukens populairder. Dat heeft verschillende redenen, maar het komt vooral doordat mensen steeds vaker op zoek gaan naar een stijl die eenvoud uitstraalt en toch gezellig is. Zwarte keukens zijn hip, jong en stralen een unieke sfeer uit. 

Wil je mee gaan met de laatste keukentrend en ben je ook op zoek een zwarte keuken? Met behulp van onze keukenadviseurs is het mogelijk om ook voor jouw woning de juiste oplossing te vinden. Meer informatie over zwarte keukens én de vele mogelijkheden vind je in onderstaand overzicht! 

Bekijk assortiment

Zwarte keuken- Touch Zwart
Zwarte keuken - Touch Zwart
Zwarte keuken - Grafietsteen
Zwarte keuken - Toronto Eiken
Zwarte keuken - Nobilia Touch Zwart Supermat

De perfecte zwarte keuken voor elke woning

In de landelijke en klassieke woonstijl komen donkere kleuren als zwart helaas nauwelijks voor. Wel zie je zwart tegenwoordig steeds vaker terugkomen in de industriële, moderne en design keuken.

Zwart werd vroeger vaak geassocieerd met donker en ongezellig. Tegenwoordig staan zwarte keukens voor modern en luxe. Het geheim zit hem vooral in de manier waarop het zwart in de keuken wordt verwerkt en hoe het wordt bewerkt. Hierdoor zijn er méér dan genoeg mogelijkheden om zwart op een stijlvolle manier in je interieur te verwerken.

Welke opties zijn er allemaal? Onderstaand overzicht geeft enkele van de populairste oplossingen, wat ze inhouden en wat het effect ervan is op de look en feel van de ruimte. Houd je rekening met de kenmerken van elke keukenstijl, dan kan je ook gemakkelijk de juiste keuzes maken om de perfecte keuken voor jouw woning te vinden! 

Zwarte keuken

Wat doet een zwarte houten keuken met jouw interieur?

Wil je de ideale balans verkrijgen tussen natuurlijk en modern, strak en toch gezellig? Dan is het aanbod aan keukens in zwart hout iets voor jou. Zwart wordt vaak geassocieerd met de moderne woonstijl maar dat wil niet zeggen dat er geen natuurlijke materialen gebruikt kunnen worden. Hout is daar het perfecte voorbeeld van. Bij deze keukens worden houten kasten en fronten zwart geschilderd, op die manier dat de originele houtpatronen nog steeds zichtbaar zijn. 

In dit geval kan je ook kiezen of je het hout mat laat of bewerkt met een hoogglans coating. Mat past misschien beter bij een industriële woonstijl, terwijl je voor een moderne look eerder voor de hoogglans afwerking zult kiezen. Beide garanderen een look waarbij het zwart perfect tot zijn recht komt. 

Het grote voordeel van deze keukens is dat je meer keuze hebt qua kleurgebruik. Zo kan je ook zwart geschilderde houten elementen afwisselen met gewone houtkleur. Een zwart, marmeren keukenblad met daaronder lichtbruine, houten kasten geeft bijvoorbeeld een mooi effect. Kies je ten slotte voor een mooie witte, of donkerbruine tegelvloer, dan is de look helemaal compleet! 

Bekijk onze zwarte houten keukens

zwarte houten keuken

De voordelen van een mat zwarte keuken

Mat zwarte keukens zijn keukens waarbij één of meerdere keukenelementen (zoals keukenkasten, fronten en/of het keukenblad) mat zwart zijn geschilderd of afgewerkt. Zo oogt het geheel iets landelijker en eenvoudiger dan bijvoorbeeld een glanzende keuken. 

Een mat zwarte keuken past bij zowel de industriële als de moderne woonstijl. De combinatie van eenvoud én strakke designs bewijst dat. Een extraatje? Mat zwart weerspiegelt niet, waardoor je in de keuken geen last zult hebben van schitteringen en werken en gezellig samenzijn in de keuken dus ook aangenamer en gemakkelijker zullen zijn.

Een ander belangrijk voordeel van een matte keuken is dat er geen vingerafdrukken zichtbaar zijn. Dit zorgt ervoor dat je minder onderhoud aan je keuken hebt. Wil je mee met deze keukentrend, en toch uniek zijn? Dan zijn mat zwarte keukens iets voor jou. 

Bekijk onze mat zwarte keukens

Donkere keuken met houten elementen

Het effect van een zwarte hoogglans keuken

Aan het andere eind van het spectrum bevinden zich de zwarte hoogglans keukens. Er zitten veel voordelen aan zwarte hoogglans keukens. Ten eerste zal het geheel er strak en luxueus uitzien. Dit is vooral handig als je een moderne woonstijl wil creëren. Toch kan de keuken ook natuurlijk en gezellig ogen - maar dat hangt vooral af van het materiaal dat je gebruikt voor het meubilair en de vloer. Er zijn maar weinig keukens die zo chique ogen als keukens met een zwarte, glanzende tegelvloer in combinatie met zwarte kasten waar de houtmotieven nog zichtbaar in zijn! 

Ben je meer op zoek naar een speels effect? Wissel het hoogglans zwart dan af met kleuren als geel, mintgroen of blauw. Ook kan je onder een zwart hoogglanzend keukenblad witte keukenkastjes plaatsen, waardoor het contrast nog duidelijker wordt. Hoe dan ook zijn er meer dan genoeg mogelijkheden om je keuken prachtig te maken met zwart hoogglans! 

Bekijk onze zwarte hoogglans keukens

zwarte hoogglans keuken

Zwarte keuken - N-line Greeploos
Zwarte keuken - Grafietsteen
Zwarte keuken - Bristol  Velvet

Op zoek naar een zwarte keuken met kookeiland?

Veel keukens zijn tegenwoordig uitgerust met een kookeiland, een losstaand eiland dat extra ruimte biedt om op te keken of te eten. Ook in de zwarte keuken staat deze erg mooi. Eén van de belangrijkste voordelen van zwarte keukens met een kookeiland is dat er wat meer met kleur gespeeld mag worden. Zo kan je gaan voor een kookeiland met zwart blad en daaronder witte of houtbruin kasten. Verkies je een compleet zwart kookeiland, verwerk dan wat kleur in de overige elementen, zoals de keukengrepen of de gootsteen, voor een speels effect.  

Voor een luxueuze, moderne look kan je ook kiezen voor een marmeren werkblad. Hierdoor oogt het geheel iets natuurlijker en gezelliger. Denk ten slotte ook goed na over de kleur van de vloer. Een lichtere kleur kan alles mooi in balans te brengen. 

Bekijk onze zwarte keukens met kookeiland

Zwarte keuken met kookeiland

Of toch liever een zwarte landelijke keuken?

Ten slotte kan je een zwarte keuken ook een extra landelijke indruk geven. De landelijke keukenstijl kenmerkt zich door het gebruik van veel hout, natuurlijke vormen en de balans tussen gezellig en functioneel. Geef jouw nieuwe keuken een landelijke uitstaling door bijvoorbeeld te kiezen voor zwarte kastjes in combinatie met een houten keukenblad en keukenfronten met een werking.

Je kunt ook gebruik maken van groen, zet hiervoor wat plantjes bij het keukenraam of op een plankje. Kies er ten slotte voor om meer natuurlijk licht in de keuken te laten vallen, aangezien dit het gezellige karakter van de ruimte nog meer bevestigd. 

Bekijk onze zwarte landelijke keukens

zwarte landelijke keuken

Keuken inspiratie zwarte keukens

Kom langs voor persoonlijk advies

Nu je een beter beeld hebt van de voordelen van verschillende zwarte keukens en het effect ervan op de woning als geheel, is het hopelijk ook makkelijker om de beste optie te vinden voor jouw situatie. Dus droom je nu al over jouw nieuwe zwarte keuken maar weet je niet zeker welke keukenopstelling of keukenstijl je wilt? Doe dan extra inspiratie op door onze zwarte keukens op Keukenloods.nl te bekijken.

Wil je onze keukens liever in het echt bewonderen? Bezoek dan één van onze showrooms. Hier kun je onze prachtige keukens in het echt zien en advies vragen aan een van onze keukenadviseurs.

> Maak direct een afspraak

 

Bekijk ook

Een keuken uitzoeken kan best lastig zijn. Wij proberen daarom het hele proces zo makkelijk mogelijk voor je te maken. Hier vind je meer keukeninspiratie en informatie. Voor je het weet staat jouw droomkeuken bij jou thuis te stralen!