Wat kost een nieuwe keuken?

Je weet wat je mooi vindt en je weet ongeveer wat je wilt, maar wat gaat zo’n nieuwe keuken kosten? Dit hangt af van vele factoren zoals het formaat van de keuken, de kwaliteit van de gekozen materialen en het gekozen inbouwapparatuur. Om je toch een indicatie te geven: keukenprijzen kunnen variëren van €6.195,- exclusief montage (voor een Keukenloods.nl voorraad keuken) tot €20.000 (voor een op maat gemaakte keuken). Gemiddeld ben je tussen de €7.500 en €15.000 euro kwijt aan een nieuwe keuken. 

Bekijk onze keukens

Hoe wordt de prijs van een keuken opgebouwd?

Houd niet alleen rekening met de aanschafprijs van een keuken maar ook de bijkomende kosten. Denk hierbij aan kosten als het demonteren, plaatsen, omleggen van stroom en/of leidingen en de afwerking zoals het verven of stucen. Bij Keukenloods.nl nemen we als uitgangspunt dat 80% van de totale prijs bestaat uit de kostprijs van de keuken en 20% uit bijkomende kosten. Houd hier dus rekening mee met het bepalen van jouw budget. Voor de keuken kun je rekening houden met de volgende prijsopbouw: totale prijs keuken (100%) = keukenkasten (40%) + apparatuur (40%) + werkblad (20%). 

Witte keuken

Hoe bespaar ik op de kosten van een nieuwe keuken?

Een keuken is geen kant en klaar product maar wordt op maat gemaakt. De kosten hangen dus ook af van jouw specifieke situatie, budget en wensen. Dit betekent natuurlijk ook dat je zelf een grote invloed heb op de uiteindelijke prijs die je betaalt voor jouw nieuwe droomkeuken. Dus wil je besparen op de kosten? Bekijk de volgende tips:

Keuken met bar

Bespaartips

Smart Sense

Tip 1

Keukens zijn verkrijgbaar in diverse merken maar ook zonder merk. Merkloze keukens zijn betaalbaarder maar zeker niet minder van kwaliteit.

Assisted Display

Tip 2

Er zijn vele soorten werkbladen in diverse prijsklasse. Een populair werkblad is die van kunststof. Deze is betaalbaar, zeer sterk en makkelijk schoon te maken.

Flexifull

Tip 3

Zoals eerder aangegeven bestaat de prijs van een keuken voor ongeveer 40% uit apparatuur. Maar ook hier kun je flink op besparen. Kies je voor topmerken als Miele of Siemens dan ben je wat duurder uit. Merken als Zanussi of Pelgrim zijn over het algemeen wat betaalbaarder. 

Ixelium

Tip 4

Naast de kostprijs van je keuken komt er nog gemiddeld 20% bij aan kosten voor bijkomende werkzaamheden. Ben je zelf handig? Dan kun je ook hier veel geld mee besparen. Iets minder handig maar wil je toch besparen? Bekijk dan de voorraad keukens van Keukenloods.nl. Deze keukenkastjes zijn eenvoudig zelf te monteren.

Ontwerp je eigen keuken

Genoeg gelezen en benieuwd naar de prijs van jouw nieuwe droomkeuken? Keukenloods.nl heeft een gratis 3D-online-keukenplanner, die je bij jouw keukenontwerp kan helpen. Deze keukenplanner is een eenvoudig online programma die zonder download op de computer werkt. Ontwerp je keuken en vraag een offerte op maat!

Ontwerp jouw droomkeuken
Witte glans keuken

Een offertecheck, inzicht in de juiste kosten voor je nieuwe keuken

Heb je al een offerte liggen voor jouw droomkeuken? Weet zeker dat je niet teveel betaald en doe de Keukenloods.nl offertecheck. Zo weet je zeker dat je jouw droomkeuken ontvangt tegen de laagst mogelijke prijs.

Offertecheck

Witte keuken

 

Kom langs voor persoonlijk advies

Hopelijk hebben we je een goed beeld gegeven van de kosten van een keuken. Wil je meer hulp bij het kiezen van een geschikte keuken? Kom dan langs één van onze showrooms voor persoonlijk advies. 

> Maak direct een afspraak

Veelgestelde vragen over Wat kost een nieuwe keuken?