Hoe vaak staan we eigenlijk nog in de keuken?

Hoe vaak staan we eigenlijk nog in de keuken?

Hoewel bewust en gezond eten waarschijnlijk de meest gehoorde termen zijn op kookgebied, blijkt het voor veel mensen lastig te zijn om elke dag een verse maaltijd te bereiden. Ook eet vijftien procent van de Nederlanders vaker kant-en-klaarmaaltijden dan ze zouden willen. Dit blijkt uit een onderzoek dat Keukenloods door Panelwizard onder 1.029 consumenten liet uitvoeren. Hieronder vind je de resultaten van het onderzoek.

Eet jij elke dag verse groenten?

Eet jij elke dag verse groenten of gooi je ook wel eens een hak-potje wortelen in een pannetje? Ruim een kwart van de Nederlanders vindt het moeilijk om iedere dag een verse maaltijd op tafel te zetten. Onder mannen ligt het percentage zelfs op 32 procent. Hoe zit het met de Nederlandse vrouwen en zijn er ook grote verschillen tussen de verschillende leeftijdscategorieën? Vind het terug in de visual hiernaast.

Eet jij elke dag verse groenten?

Lange dag gehad op het werk?

Wanneer je een lange dag hebt gehad op werk, heb je niet altijd zin om nog een hele maaltijd in elkaar te zetten. Een kant-en-klaarmaaltijd die je alleen in de magnetron hoeft te zetten, is dan ideaal. Maar doe je dit net iets vaker dan je eigenlijk zou willen? Dan ben je niet de enige. Eén op de zes Nederlanders deelt namelijk dit gevoel. In welke provincies men hier het meest mee zit, zie je in de visual hiernaast.

Lange dag gehad op het werk?

Ben jij een echte keukenprins(es)?

Ben jij een echte keukenprins(es) en vindt je het heerlijk om je vrienden te verwennen met lekker eten of heb jij geen zin in al die moeite en ga je liever uit eten? Ruim een derde van de Nederlanders geeft de voorkeur aan de tweede optie. Onder twintigers gaat meer dan de helft van de ondervraagden liever naar een restaurant met vrienden. Hoe zit dit in andere leeftijdscategorieën? En gaan vrouwen vaker uit eten dan mannen? Bekijk het in de visual.

Ben jij een echte keukenprins(es)?

Laat jij de Appie één keer in de week voorrijden?

Laat jij de Appie één keer in de week voorrijden met de boodschappen of vind je het nog steeds het fijnst om zelf je groente en fruit uit te kiezen in de winkel? Hoewel we steeds meer online shoppen, geeft 90 procent van de Nederlanders nog altijd de voorkeur aan de oude  vertrouwde  supermarkt. Welke provincies het meest vooruitstrevend zijn op dit gebied en vaker online boodschappen doen dan gemiddeld, vind je terug in de visual hiernaast.

Laat jij de Appie één keer in de week voorrijden?