Op zoek naar keuken inspiratie?

Veel meer dan voorheen is de keuken een centrale plek in het huis. Niet alleen wordt er eten (voor)bereid, vaak is hier ook de eethoek opgesteld. We besteden dan ook meer en meer van onze vrije tijd in de keuken. Een etentje met familie, een avondje borrelen met vrienden of gezellig ontbijten met je gezin. Je nieuwe keuken moet daarom passen bij jou en de stijl van je woning. We kunnen ons voorstellen dat de keuze erg lastig is, met de vele mogelijkheden. Welke kleur, keukenstijl en opstelling kies jij? Wij helpen je hier graag mee. Hier vind je veel keuken inspiratie, welke keuken past jou?

Heb je genoeg inspiratie opgedaan? Ontwerp dan direct jouw droomkeuken met onze gratis 3D-online-keukenplanner. Vind je het lastig om zelf jouw nieuwe keuken samen te stellen? Kom dan langs in één van onze showrooms waar je de keukens in echt kunt ervaren of maak direct een afspraak met één van onze keukenspecialisten.

Bekijk al onze keukens  Ontwerp jouw droomkeuken

Tips voor extra opbergruimte in je keuken

Je ontkomt er niet aan; te weinig opbergruimte in je keuken. Je blijft alles goed ordenen, maar toch zou je wel wat meer keukenkastjes willen hebben. Om extra ruimte te creëren, kun je natuurlijk een extra keukenkasten plaatsen, of je kunt verschillende potjes en mandjes bovenop de kasten en op het aanrecht plaatsen. Maar zo oogt je keuken wel sneller rommelig en vol. Als je op ‘meer informatie’ drukt, vind je een aantal handige tips en tricks om meer ruimte te creëren, zonder dat jouw keuken vol of rommelig wordt.  

Assortiment keukenkasten Lees meer over opbergmogelijkheden

Hoe deel je een kleine keuken in?

Als je een kleine keuken nodig hebt, hoef je niet bang te zijn dat er weinig opties zijn. Met de juiste kleuren en materialen kun je met een kleine keuken echt een hoop. Wel is de rechte keukenopstelling en parrallel keukenopstelling het meest geschikt voor een kleine keuken. Zorg ook voor niet te veel keukenapparaten en kies geen donkere kleuren. Door donkere kleuren oogt een ruimte juist smaller.

Kleine keuken - zacht blauw
Kleine keuken - zwart met kookeiland
Kleine keuken - blauw

Inspiratie kleine keukens Lees meer over de kleine keuken

Houten keuken

De meeste mensen denken bij een keuken kleur niet aan hout. Maar een keuken van hout zorgt juist voor een unieke en warme uitstraling. Naast uniek en warm, zijn houten keukens ook erg stijlvol. Combineer je houten keuken met mooie houten meubelen en iedereen zal jaloers zijn op je unieke interieur thuis!

Houten Keuken - N-line Kansas 597 Hoek
Houten Keuken - N-line Structura Combi
Houten Keuken - N-line Structura Klassiek
Inspiratie houten keukens Lees meer over de houten keuken
Houten keukens

Zwarte keuken

Zwarte keukens zijn super hip! Ze geven vaak een moderne en nette uitstraling aan jouw keuken. Deze kleur keukens zijn verkrijgbaar in alle keukenopstellingen en keukenstijlen. Ga je voor een echte chique keuken? Neem dan een zwart glanzende keuken kleur. Liever een stoere zwarte keuken? Ga dan voor een mat zwarte keuken kleur. Een mat zwarte keuken geeft geen weerspiegeling of vingerafdrukken.

Zwarte keuken - N-line Greeploos
Zwarte keuken - Grafietsteen
Zwarte keuken - Bristol  Velvet

Inspiratie zwarte keukens Lees meer over de zwarte keuken
Zwarte keukens

Witte keuken

Wil je graag rust en ruimte creëren in jouw woning? Ga dan voor een witte keuken kleur. Wit behoort tot de zachte en lichte keuken kleuren. Lichte kleuren geven een unieke en rustige uitstraling, perfect te combineren met een drukker interieur. Witte keukens passen bij alle keukenstijlen. Ga bijvoorbeeld voor een witte landelijke keuken, een witte moderne keuken of een witte klassieke keuken.

Witte Keuken - Marmer calacatta
Witte Keuken - Witte eilandkeuken
Witte Keuken - Witte eilandkeuken

Inspiratie witte keukens Lees meer over de witte keuken
Witte keukens

Grijze keuken

Heb je veel grijze tinten in je woning? Dan past een grijze keuken perfect bij jouw interieur. Alle grijstinten zijn mooi in combinatie met natuurtinten zoals steen en kiezel. Een grijze keuken is ook erg mooi in combinatie met hout. Kies bijvoorbeeld voor een houten werkblad. Grijs is een warme kleur en zorgt voor een knus en huiselijk gevoel. 

Keukens - N-line Cemento Lichtgrijs
Keukens - Riva Grey
Keukens - Riva StoneArt

Inspiratie grijze keukens Lees meer over de grijze keuken
Grijze keukens

Moderne keuken

Ook de moderne keukenstijl kun je zien als een van de populairste stijlen van dit moment. Hoewel modern natuurlijk een concept is dat om de zoveel tijd verandert (en daardoor ook de manier waarop de moderne stijl zich uit), zijn er toch een aantal algemene kenmerken te onderscheiden. Bij een modern ingerichte keuken zijn het gebruik van strakke ontwerpen en gladde oppervlakken erg typerend. Denk maar aan een keukentafel uit gelakt en geschuurd hout, een keukenblad uit geslepen steen met een fijne afwerking en een tegelvloer zonder naden. 

Moderne keuken - Eilandkeuken
Moderne keuken - Touch Zwart
Moderne keuken - IP 3150 Rotsgrijs

Inspiratie moderne keukens Lees meer over de moderne keuken

 

Moderne keukens

Landelijke keuken

Een van de populairste keukenstijlen van dit moment is de landelijke stijl. Waarom? Vooral omdat bij deze stijl zowel klassieke als moderne elementen op een unieke manier met elkaar worden gecombineerd. De balans tussen beide stijlen zorgt ervoor dat de keuken strak oogt, maar wel nog gezelligheid uitstraalt. Het gebruik van houten elementen (die overigens meestal effen zijn gemaakt en dus niet al te wild ogen), is ook erg populair bij landelijke keukens. 

Keukens - N-line Modern Cascada Riet
Keukens - York wit
Keukens - Bristol grafiet

Inspiratie landelijke keukens Lees meer over de landelijke keuken
Landelijke keukens

Duitse keuken

De Duitse keukenstijl is er één apart en dat heeft verschillende redenen. Er zijn eigenlijk heel wat gelijkenissen met andere stijlen, zoals de moderne en de stoere, maar niettemin oogt het geheel helemaal anders. De Duitse woonstijl staat vooral bekend vanwege het gebruik van kwalitatief hoogstaande voorzieningen en materialen - van koelkasten tot betrouwbaar RVS in ovens en fornuizen, enzovoort. Ook zijn bepaalde kleuren erg populair bij deze stijl, zoals grijs en natuursteen tint. 


Inspiratie Duitse keukens Lees meer over de Duitse keuken

 

Duitse keukens

Design keuken

De design keukenstijl is uniek in elk opzicht. Bij een dergelijke keuken staat het creëren van een persoonlijke sfeer centraal. De keukens zijn een beetje gewaagd en ogen net iets anders dan standaard keukens. Enkele factoren die deze stijl kenmerken zijn strakke ontwerpen, effen afrondingen en minimalistische designs. 
 

Design keuken - Satijn zwart
 Design keuken - Grijze eilandkeuken
 Design keuken - Fashion Grijs Wit
Inspiratie design keukens Lees meer over design keukens
Design keukens

Industriële keuken

Wil je je woning afwerken met een keuken die robuust is, stoere elementen en kleuren bevat en toch gezelligheid uitstraalt? Dan is de industriële keukenstijl iets voor jou! de industriële woonstijl is tegenwoordig erg populair en dat is ook niet verwonderlijk. Materialen als beton, steen en hout worden op met elkaar afgewisseld zodat het geheel er aan de ene kant strak en aan de andere kant huiselijk uitziet. 

Industriële keuken - N-line Speed Inox Eiland
Industriële keuken - N-line Touch 334 Brons
Industriële keuken - N-line Riva 889 Eiland
 Inspiratie industriële keukens Lees meer over de industriële keuken
Industriële keukens

Klassieke keuken

De klassiek ingerichte keuken wordt vaak als cliché gezien, maar het tegendeel is waar. Heel wat mensen kiezen voor een klassiek ogende keuken en wel omdat bij een degelijke stijl gezelligheid centraal staat. Bij deze stijl wordt vooral gebruik gemaakt van natuurlijke elementen, waardoor het geheel gezellig en warm aanvoelt. Ook is het gebruik van reliëf tegels, bijvoorbeeld gecombineerd met een klassiek fornuis en afzuigkap, erg populair. Gezelligheid is de boodschap.

Klassieke keuken - Keuken 91
Klassieke keuken - Keuken 95
Klassieke keuken - Keuken 92
  Inspiratie klassieke keukens Lees meer over de klassieke keuken
Klassieke keukens

Stoere keuken

Is de rest van je woning eerder stoer ingericht? Dan is het een goed idee om voor een bijpassende keuken te kiezen! Stoer mag dan misschien wel een vage term lijken, het is wel degelijk mogelijk om op basis van bepaalde richtlijnen de perfecte, stoere keuken te creëren. Als er één kenmerk is dat de stoere, robuuste keuken onderscheidt van andere, dan is het wel het gebruik van strakke, zware elementen. Materialen als hout zijn erg populair bij deze stijl, maar het wordt dan wel op een unieke manier bewerkt. 

Stoere keuken - Touch mat zwart
Stoere keuken - Iron Grey
Stoere keuken - Vulkaan eiken

Inspiratie stoere keukens Lees meer over de stoere keuken
Stoere keukens

Hoe deel je een keuken ergonomisch in?

Hoe deel je een keuken ergonomisch in?

Soms sta je uren in je keuken te kokkerelen. Het  is daarom erg belangrijk dat jouw werkblad de juiste hoogte heeft. Je wilt immers geen last van je rug krijgen. Veel keukens hebben een standaard afmeting. Maar wellicht is dit juist te hoog of te laag voor je. Als je een keuken uitkiest, is het slim om even voor het werkblad van een showroomkeuken te gaan staan. Dan merk je vaak al meteen of het werkblad de juiste hoogte heeft. Vind je het nog steeds lastig welke hoogte ergonomisch het meest correct is? Vraag dan om advies van een van onze keukenadviseurs

Meer informatie
Keuken ideeën

Keuken ideeën

Misschien heb je geen idee welke keuken je wilt en welke past in jouw woning. Het is daarom belangrijk dat je je daar eerst in verdiept. De meeste keukeninspiratie vind je op social media kanalen en natuurlijk onze website bij keukens. Wil je liever een aantal mooie keukens in het echt bewonderen? Bezoek dan een van onze showrooms! Daar kun je ook gelijk al jouw vragen stellen aan onze keukenadviseurs.

Assortiment keukens Meer informatie

Keuken inspiratie assortiment Keukenloods.nl

Keukens - N-line Modern Cascada Riet
Keukens - N-line EasyTouch 961 Bar
Keukens - N-line Inox Eiland
Keukens - N-line Cascada 776 Landelijk
Keukens - N-line Structura Nero

Keukens - N-line Greeploos XL
Keukens - N-line Cemento Lichtgrijs
Keukens - N-line Structura 403 Zwart
Keukens - N-line Structura XL
Keukens - N-line Inox XL
Keukens - N-line Riva 887 Hout
Keukens - N-line Kansas 597 Hoek
Keukens - N-line Flash Zwart Wit
Keukens - N-line Touch 341 Hoek
Keukens - N-line Flash 503 Wit
Keukens - N-line Urban Gent

Keukens - N-line Inox Hoek Eiland
Keukens - N-line Touch 336 Combi
Keukens - N-line Sylt 851 Eiland
Keukens - N-line Fashion 165 U-vorm
Keukens - N-line Cascada 776 Hoek
Keukens - N-line Structura Combi
Keukens - N-line Structura Klassiek
Keukens - N-line Laser 427 Combi
Keukens - N-line EasyTouch 961 Modern
Keukens - N-line Credo 764
Keukens - N-line Cemento 803 U-Vorm
Keukens - N-line Cascada 776 Mint
Keukens - N-line Speed Eiland
Keukens - N-line Kansas 597
Keukens - N-line Touch 338 Eiland
Keukens - N-line Touch 334 Hout Grijs
Keukens - N-line Touch 334 Brons
Keukens - N-line Sylt 851 Zwart

Bekijk alle keukens

Keuken ontwerpen

Wil jij het liefst een eigen unieke keuken? Dan is jouw eigen keuken ontwerpen een perfecte optie. Bij Keukenloods.nl is dat mogelijk! Wij hebben namelijk een handige gratis 3D-online-keukenplanner. Met dit online programma ontwerp je zelf jouw droomkeuken. Voordat je dit uitvoert, is het wel belangrijk om eerst helemaal zeker te weten hoe jouw keuken eruit komt te zien. Zorg daarom ervoor dat je eerst genoeg keuken inspiratie hebt opgedaan en jouw droomkeuken al deels op papier heb gezet voor je begint met de online-keukenplanner.

Ontwerp jouw droomkeuken

 

 
 

 

Kom langs voor persoonlijk advies

We kunnen het ons goed voorstellen dat het kiezen van een keuken niet altijd even makkelijk is. Daarom hebben we je zoveel mogelijk informatie hierover gegeven. Twijfel je nog of heb je andere vragen? Bel dan gerust naar 0226-355340 of maak meteen een afspraak in een van onze showrooms.

> Maak direct een afspraak