Hoekkeukens

Hoekkeukens

Hoekkeukens zijn de meest voorkomende keukenopstellingen in de Nederlandse huishoudens. De reden waarom deze opstelling zo populair is, komt door een aantal voordelen. Door de keuken in een hoek te plaatsen creëer je veel werk- en opbergruimte zonder dat de ruimte krap aanvoelt. Ook kun je hier een goede ergonomische werkdriehoek creëren (afstand tussen spoelbak, kookplaat en koelkast). Een ander voordeel is de innovatieve carrouselkast die je in de hoek onder het werkblad kan plaatsen. Deze hoekkast beschikt vaak over twee draaibare legplanken. In de luxe varianten zijn de draaibare legplanken voor een deel naar buiten te draaien. Zo hoef je niet in de hoekkast te duiken om je favoriete koekenpan te pakken

Bekijk assortiment

Moderne hoekkeuken

Hoekkeukens zijn in vrijwel alle keukenstijlen beschikbaar maar de moderne hoekkeuken is toch wel het populairste. Dit komt omdat dit een tijdloos design is. Vaak wordt er dan gebruik gemaakt van effen fronten en eenvoudige, strakke grepen. Je kunt ook kiezen voor een greeploos design voor een extra rustig en strakke uitstraling. 

Assortiment moderne hoekkeukens

Witte hoekkeuken

Kleine hoekkeuken

In kleine ruimtes wil je de ruimte zo optimaal mogelijk benutten. Kleine hoekkeukens zijn daar uitermate geschikt voor. Is de ruimte extra smal? Dan kun je ook kiezen voor een L-vormige keuken. Hierbij is een lang recht deel haaks op een smaller deel gezet. Voor extra opbergruimte kun je boven het werkblad hangende kastjes plaatsen. Zo creëer je de meeste werk- en opbergruimte per vierkante meter.

 

Lees meer over kleine keukens

Kleine grijze hoekkeuken

Hoekkeuken met bar

Als je genoeg ruimte hebt voor verschillende keukenopstellingen, kun je ook kiezen voor een hoekkeuken met bar. Dit is eigenlijk een rechte keuken waaraan een semi-keukeneiland is gemonteerd. Je plaatst de keuken dan niet in de hoek van de ruimte maar creëert zelf een hoek. Dit geeft de keuken een open uitstraling en toch behoud je de ideale werkdriehoek. En een extra pluspunt: een eetbar aan de keuken zorgt voor extra gezelligheid. Voor deze opstelling zijn de mogelijkheden eindeloos.

Rode hoekkeuken met bar

Wil je ook een hoekkeuken kopen?

Wil je weten welke hoekkeuken het beste in jouw huis past? Maak dan een vrijblijvende afspraak in een Keukenloods.nl filiaal bij jou in de buurt. Wil je liever eerst meer inspiratie opdoen? Kom dan langs in één van onze showroomsJe kunt ook zelf jouw ideale keuken ontwerpen in de 3D Keukenplanner van Keukenloods.nl.

Ontwerp jouw droomkeuken

Witte hoekkeuken