Keukens met kookeiland

Keukens met kookeiland

Veel mensen die zich oriënteren op een nieuwe keuken, zijn gecharmeerd van een keuken met kookeiland.Het geeft een luxe uitstraling aan de inrichting van je huis en maakt de keuken tot een van de favoriete plekken in huis. Wanneer je kiest voor een keuken met eiland, is het belangrijk rekening te houden met een aantal zaken. Zo moet de keuken ergonomisch zijn en is het belangrijk na te denken over de functie en stijl die het eiland moet krijgen.

Bekijk assortiment

Stijlen

Een eilandkeuken past vrijwel bij iedere keukenstijl. Net zoals een keuken met bar, zorgt een kookeiland ervoor dat je keuken hierdoor meteen een geheel vormt met de woonkamer. Het eiland kan in een passend design met de rest van de keuken worden ontworpen, dit zorgt voor een net design. Deze keukenstijl heeft vaak een wat modernere uitstraling, maar er zijn vele mogelijkheden. Ook een houten uitvoering of meer landelijke stijl komt veel voor bij deze keukenstijl. Als je liever een bar wil, kun je dit ook heel gemakkelijk combineren. Zorg gewoon voor genoeg ruimte en een paar mooie barkrukken aan het eiland.

Witte hoekkeuken

Ergonomisch

Een keuken werkt het prettigste als men met de indeling rekening houdt met de bewegingen die men het meeste maakt. Als je aan het koken bent, beweeg je het meest heen en weer tussen de kookeenheid, de gootsteen en de koelkast. Het is daarom slim om deze drie zo bij elkaar te plaatsen dat je jezelf gemakkelijk verplaatst: in een driehoek dus. Je kunt een eiland met kookeenheid of waterafvoer zó opstellen, dat je een perfecte driehoek krijgt waarbij de drie punten niet te ver bij elkaar vandaan liggen.

Lees meer over ergonomie in de keuken

Functie van het eiland

Als je voldoende beschikbare ruimte hebt en graag voor een keukeneiland wilt gaan, dan ben je toe aan het bepalen van de functies. Wil je het eiland gebruiken voor het natte gedeelte, of kook je er liever? Er zal dan ofwel aanvoer en afvoer van water moeten komen, ofwel stroom en gas als je kiest voor een kookeiland. Deze factoren hebben invloed op de totaalprijs van de keuken, omdat er mogelijk nog werk voor een loodgieter en elektricien bij komt kijken. De meest eenvoudige vorm is een eiland dat puur bestaat uit extra opbergruimte en werkoppervlak.

Witte glans keuken met kookeiland

Wil jij ook een luxe keuken met kookeiland?

Een keuken met kookeiland zorgt voor een luxe en ruime uitstraling. We kunnen het ons goed voorstellen dat je dit wellicht lastig vindt. Maak daarom geheel vrijblijvend een afspraak in een van onze Keukenloods.nl filialen. Wil je liever nog meer keukeninspiratie op doen? Bekijk dan ons ruime assortiment keukens met kookeiland op onze website of bezoek één van onze showrooms om ze in het echt te bewonderen. Wil je graag meer informatie? Dan kan je ons ook telefonisch bereiken op 0226-355340.

Maak direct een afspraak

Wit grijze keuken