Direct Drive

De LG wasmachines hebben een Inverter Direct Drive™ motor welke direct is aangesloten op de trommel, zo zijn er minder onderdelen nodig. Er is geen aandrijfriem nodig en de wasmachine is minder blessure gevoelig. De machine vereist dus minder onderhoud en heeft een langere levensduur. Dit zorgt voor besparingen op reparatiekosten en levert langdurig comfort op. LG geeft 10 jaar garantie op deze Inverter Direct Drive™ motors. Bovendien zorgt deze directe aandrijving voor minder vibratie en geluid tijdens het wassen en centrifugeren.

Ergonomisch

Een keuken werkt het prettigste als men met de indeling rekening houdt met de bewegingen die men het meeste maakt. Als je aan het koken bent, beweeg je het meest heen en weer tussen de kookeenheid, de gootsteen en de koelkast. Het is daarom slim om deze drie zo bij elkaar te plaatsen dat je jezelf gemakkelijk verplaatst: in een driehoek dus. Je kunt een eiland met kookeenheid of waterafvoer zó opstellen, dat je een perfecte driehoek krijgt waarbij de drie punten niet te ver bij elkaar vandaan liggen.

Ergonomisch

Functie van het eiland

Als je voldoende beschikbare ruimte hebt en graag voor een keukeneiland wilt gaan, dan ben je toe aan het bepalen van de functies van het eiland. Wil je het eiland gebruiken voor het natte gedeelte, of kookt je er liever? Er zal dan ofwel aanvoer en afvoer van water moeten komen, ofwel stroom en gas als je kiest voor een kookeiland. Deze factoren hebben invloed op de totaalprijs van de keuken, omdat er mogelijk nog werk voor een loodgieter en elektricien bij komt kijken. De meest eenvoudige vorm is een eiland dat puur bestaat uit extra opbergruimte en werkoppervlak.

Functie van het eiland

Stijlen

Het kookeiland vormt een mooi geheel met de kastenwand. Eilandkeukens hebben vaak een wat moderner uitstraling, maar er zijn vele mogelijkheden. Ook een houten uitvoering of meer landelijke stijl komt voor bij eilandkeukens.

Stijlen

Zonder aandrijfriem

Bekijk ook het filmpje dat LG gemaakt heeft over hun innovatieve Direct Drive™ motor. Het geeft uitleg over de ontwikkeling van deze nieuwe techniek ten opzichte van een conventionele wasmachinemotor.