Hoe gaat Keukenloods.nl om met de huidige omstandigheden? Zo zorgen we voor jullie en onze gezondheid.

Hoe gaat Keukenloods.nl om met de huidige omstandigheden? Zo zorgen we voor jullie en onze gezondheid.

De gezondheid en veiligheid van onze klanten en medewerkers heeft onze hoogste prioriteit. We volgen de ontwikkelingen en de adviezen vanuit het RIVM op de voet en ondernemen meteen actie als daarom wordt gevraagd. Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat we het virus indammen.


Bezoek aan onze winkels

Onze winkels zijn weer geopend! Langskomen? Wij verzoeken je vooraf een afspraak te maken. (We mogen maar een maximaal aantal klanten tegelijkertijd ontvangen). Wil je een afspraak maken? Ga direct naar onze afspraakpagina. Onze adviseurs nemen (na het invullen van het afspraakformulier) z.s.m. contact met je op om je wensen te bespreken en de datum/tijd te bespreken.
 

Apparatuur nodig?
Geen probleem. Onze webshop is geopend en wij kunnen de apparatuur blijven bezorgen. Heb je een vraag? Het online verkoop team staat voor je klaar. Schroom niet om contact op te nemen. 

 

Bezorging aan huis

Al onze klanten worden hierover persoonlijk geïnformeerd. Heb je hierover vragen dan kun je contact met ons opnemen. Onze bezorgers houden zich aan de voorschriften en brengen je bestelling tot aan de voordeur. Contant betalen is helaas niet mogelijk. 

 

Afhalen

Afhalen is sinds 10 februari weer mogelijk! Een artikel bij jou in de buurt afhalen? Neem vooraf contact op met het filiaal om de afhaaldatum + tijd te bespreken. Vooraf betalen is verplicht. 

 

Informatie over jouw nieuwe keuken

Gelukkig blijft het mogelijk om keukens in te meten, leveren en monteren. Hierbij staat jouw gezondheid en die van onze medewerkers centraal. We verzoeken je daarom om alle RIVM-maatregelen te respecteren. Heb je een vraag over jouw keuken? Je kunt de status van je keuken via de orderstatus bekijken of neem contact op met het filiaal.

 

Update
Voor het laatste nieuws omtrent jouw bestelling bij Keukenloods.nl kijk dan op de orderstatus pagina.

 

Tenslotte

We danken je voor je begrip en medewerking en wensen jou en iedereen om je heen een goede gezondheid. Laten we goed op elkaar letten.

 

Met vriendelijke groet,
Directie Keukenloods.nl

Energielabels 2021

Vanaf maart 2021 krijgt witgoed nieuwe energielabels. Deze nieuwe schaal geeft meer duidelijkheid over de zuinigheid van het apparaat. Daarnaast zijn de producten opnieuw ingedeeld: Een zuinige wasmachine met een A+++ label kan nu bijvoorbeeld ingedeeld zijn als D. 

 

Apparaten worden dankzij de nieuwe energielabels niet minder zuinig. Ze worden enkel opnieuw ingedeeld in de schaal van G tot A. De hoogste klasses worden hierbij vrijgehouden voor nog zuinigere apparaten in de toekomst.

 

De volgende apparaten hebben vanaf maart 2021 een nieuw energielabel:

  • Wasmachines
  • Was-droogcombinaties
  • Koelkasten
  • Vriezers
  • Wijnkoelkasten
  • Vaatwassers

 

Aanleiding nieuwe energielabels

Veel nieuwe producten zijn tegenwoordig zo zuinig dat ze bij de oude schaal onder A++ of A+++ vallen, met uitzonderlijke gevallen van A+++-50%. De oude schaal biedt dus geen ruimte meer om groeien. Apparaten worden daarom opnieuw beoordeeld en ondergebracht in een andere klasse. Daarnaast zijn er nog andere aanpassingen doorgevoerd.

Verschil met oude energielabels

De nieuwe labels verschillen niet alleen qua schaal van de oude variant. Zo kun je nu een QR-code scannen voor extra informatie bij EPREL, een Europese database waar alle producten geregistreerd staan. Ook zijn andere gegevens, die al op de voorgangen voorkwamen, iets aangepast. Dat verschilt per productgroep.

Nieuwe energielabels voor vaatwassers

De oude energieklasse voor vaatwassers werd berekend op basis van het eco-programma. Dat blijft zo. Wel nieuw is dat de duur van het eco-programma nu ook op het nieuwe label staat. Ook vind je het water- en energieverbruik op basis van 100 wasbeurten, in plaats van het verbruik per jaar. Dit is betrouwbaarder omdat niet iedereen de vaatwasser even vaak aanzet. Het geluidsniveau is meerverhuisd naar het nieuwe label, en heeft een extra aanduiding gekregen. Met A, B, C en D wordt aangegeven hoe stil de vaatwasser in verhouding met andere varianten is.

 
Nieuwe energielabels voor vaatwassers

Nieuwe energielabels voor wasmachines

Voor de bepaling van de nieuwe energieklasse wordt het eco 40-60 programma gebruikt. Sommige oudere modellen beschikken hier nog niet over. Het programma is wel verplicht voor nieuwe wasmachines.

Het geluidsniveau van de apparaten is voortaan beter te vergelijken: dit krijgt namelijk een eigen schaal van A tot D. Hierdoor kun je niet alleen zien hoe stil de wasmachine is, maar ook hoe dat zich verhoudt met andere apparaten uit deze klasse. Ook is het verbruik per 100 cycli te vinden op het nieuwe energielabel in plaats van per jaar.

Nieuwe energielabels voor wasmachines

Nieuwe energielabels voor koelkasten

Het nieuwe energielabel voor koelkasten blijft vrijwel hetzelfde. Het jaarlijks energieverbruik staat erop en de koel- en vriescapaciteit. Het geluidsniveau is daarnaast uitgebreid met de nieuwe schaal van A tot D.

Ditzelfde geldt voor wijnkoelkasten. De capaciteit uitgedrukt in aantal wijnflessen en het geluidsniveau is ook zichtbaar op het nieuwe label.

 
Nieuwe energielabels voor koelkasten