Pyrolyse

Pyrolyse is een zelfreinigings-functie van de oven waarbij een zeer hoge temperatuur (ca. 500°C) het vuil verbrand totdat er slechts een beetje as overblijft. Even het as verwijderen en je oven is weer schoon.

Keukenapparatuur

Bij een moderne keuken hoort uiteraard de benodigde keukenapparatuur. Bij Keukenloods.nl weten we hoe belangrijk goede apparatuur is en hoeveel die apparatuur krijgt te verduren tijdens dagelijks gebruik. Daarom heb je bij ons de keuze uit apparatuur van de bekende A-merken, zoals bijvoorbeeld Siemens, Smeg, Bosch en nog veel meer grote namen.

Welke apparatuur je het beste aan kunt schaffen, is afhankelijk van jouw voorkeur, maar ook van hoe (intensief) je de keuken gaat gebruiken. Ben je altijd aan het koken en bakken, dan is een groot fornuis of 2 inbouwovens natuurlijk ideaal. Maar heb je een kleine keuken en een hele volle agenda waardoor je regelmatig een kant-en-klare maaltijd in de magnetron zet, dan heb je veel meer aan compacte combimagnetron.

Keukenapparatuur

Werkbladen

Het werkblad is een essentieel onderdeel van je keuken. Hij moet passen bij jouw gebruiksintensiteit, een mooie uitstraling hebben en natuurlijk lang meegaan. Dus welk type werkblad past er bij jouw nieuwe keuken? Wij hebben even kort de plus- en minpunten voor je uitgewerkt.

Werkbladen

Keukenfronten

Keukenfronten zijn erg bepalend voor de stijl van je keuken. Daarom zijn ze ook verkrijgbaar in vele soorten, materialen, kleuren en stijlen. We maken onder andere een onderscheid tussen keukenfronten van kunststof, MDF en spaanplaat.

De meeste keukenfronten worden gemaakt uit MDF of spaanplaat. Keukens gemaakt van deze relatief “goedkope” houtsoorten gaan gemiddeld 15 jaar mee. Beide materiaalsoorten kunnen niet goed tegen warmte en vocht en worden daarom afgewerkt met kunststof, een fineerlaag of folie.

Met kunststof keukenfronten wordt vaak bedoeld fronten die zijn gemaakt van MDF of spaanplaat en  afgewerkt met een kunststoflaag. Keukenkastjes die enkel uit kunststof zijn gemaakt zijn niet tot bijna verkrijgbaar. Fronten die zijn afgewerkt met kunststof kunnen goed tegen vocht en warmte waardoor ze wat duurzamer zijn dan folie of fineer.

Keukenfronten

Keukengrepen

Over keukengrepen of knoppen wordt vaak redelijk makkelijk gedacht. Toch bepalen ook deze voor een groot deel de stijl van je keuken en niet te vergeten het gebruiksgemak. Oriënteer je voor het ontwerpen van je keuken naar de vele mogelijkheden. Probeer ook diverse grepen in je keukenontwerp uit zodat je een goed beeld hebt voordat je jouw offerte aanvraagt.

Keukengrepen

Keukenplanner

Klaar om aan te slag te gaan? Ga naar de keukenplanner en kies een opstelling, locatie van de ramen en deuren, onderkasten, bovenkasten en apparaatkasten. Werk het keukenontwerp vervolgens verder uit met het grote assortiment aan keukenmaterialen, kleuren en ontwerpen. Of je nu kiest voor een moderne hoogglans keuken in het wit of een landelijke keuken met een kleurtje, in de 3D keukenplanner zijn passende keukenfronten beschikbaar.

Bekijk het 3D-aanzicht, ben je tevreden? Dan kun je het ontwerp uitprinten. Ook heb je de mogelijkheid om binnen deze keukenplanner een offerte aan te vragen.

Keukenplanner

 

Beveiliging

Tijdens het pyrolyseproces wordt de ovendeur geblokkeerd voor totale beveiliging. De buitenkant van de ovendeur wordt dan niet warmer dan ongeveer 55 graden celsius.
 

PyroFit

Als er bij een oven PyroFit vermeldt wordt, dan betekent dat dat ook de geleiders, bakplaten en andere accessoires gereinigd kunnen worden met pyrolyse.

 

Bekijk meer producten met Pyrolyse