Keukenonderdelen

Is het eindelijk tijd voor jouw nieuwe droomkeuken? Of is je keuken juist toe aan een nieuwe verfrissende tint? Dan is het tijd voor nieuwe keukenonderdelen! Bij een keuken komen veel verschillende onderdelen kijken. Genoeg keus voor als je jouw oude keuken wil opknappen. Maar hierdoor wel een lastige keuze. Want welke keukenonderdelen zijn er allemaal precies? Waar moet je op letten bij het kopen van nieuwe keukenonderdelen? En welke zijn het belangrijkst? Wij kunnen het ons goed voorstellen dat het niet altijd makkelijk is hierin een keuze te maken. Om het je zo duidelijk mogelijk te maken zetten we hieronder alle belangrijke keukenonderdelen voor je op een rijtje.

 

Keukenkasten

De losse keukenkasten in jouw keuken zijn heel erg belangrijk bij het kiezen van keukenonderdelen. Deze zorgen voor de gewenste uitstraling van je droomkeuken. Je kunt kiezen tussen onderkasten, hoek-carrouselkasten, bovenkasten en hoge kasten. Daarnaast heb je nog een aantal accessoires voor jouw keukenkasten die belangrijk kunnen zijn. Denk hierbij aan bestekbakken of andere opbergbakken om je keukenlades goed in te delen. Heb je weinig ruimte? Dan hebben wij hier wel een oplossing voor! Bekijk de 5 hacks op onze blog om jouw keuken zo handig mogelijk in te richten.

 

 

 

Witte keukenkast

Keukenfronten

Keukenfronten zijn de keukendeuren van de kastjes van de keuken. Doordat de keukenfronten het meest opvallen, is het kiezen van keukenonderdelen geen gemakkelijke keuze. Er zijn veel soorten materialen voor keukenfronten. De meest voorkomende keukenfronten zijn de fronten van staanplaat en MDF. Deze houtsoort is niet heel prijzig en heeft een goede kwaliteit. Let wel op; deze houtsoorten kunnen niet heel goed tegen vocht en warmte. Hierdoor zijn ze altijd afgewerkt met een extra laklaag om goed tegen vocht te kunnen. Keukenfronten zijn er in alle kleuren die je kan bedenken. Met al deze opties kan je jouw keuken helemaal in je eigen stijl personaliseren. Kies bijvoorbeeld voor Retro gele keukenfronten of een combinatie van hout en wit. Je kunt het zo gek maken als jij zelf wilt!  

Geel keukenkastje

Keukengrepen

Bij het kiezen van een nieuwe keuken zal je niet meteen denken aan welke keukengrepen je wilt. Even voor de zekerheid, met keukengrepen bedoelen wij de handgrepen aan de deuren van de keukenkasten. Deze grepen zijn erg belangrijk doordat je hiermee de stijl van jouw keuken compleet maakt. Keukengrepen zijn er in alle stijlen, kleuren en vormen. Je kan onder andere kiezen tussen ronde knoppen, rechte grepen, ovale of open grepen. Naast de stijl is het ook belangrijk dat ze passen bij de kasten en lades. Hier kan een van onze keukenadviseurs je verder bij helpen. Voor iedere nieuwe droomkeuken zijn er wel geschikte en passende keukengrepen.

Grijze keukengreep

Werkbladen

Werkbladen maken je gewenste keukenstijl helemaal af. Bij het kiezen van een werkblad kijk je vaak naar de uitstraling van het oppervlak. Maar houd ook rekening met of ze praktisch zijn. Bladen van natuursteen vragen bijvoorbeeld om meer onderhoud. Er wordt daarom vaak gebruik gemaakt van kunststoffen en roestvrijstalen aanrechtbladen (Rvs). Dit zijn stevige werkbladen die tijdens het koken wel tegen een stootje kunnen. Ga je bijvoorbeeld voor een echte landelijke keuken? Kies dan qua uitstraling voor een werkblad met mooie natuursteenkorrels gemengd met cement. Dit zal zorgen voor een echte landelijke en luxe uitstraling!

 
Werkblad graniet

Zie je jouw droomkeuken al voor je?

Kun je niet kiezen tussen alle mooie kasten, fronten, grepen en werkbladen? En wil je misschien meer hulp bij het kiezen van keukenonderdelen voor jouw perfecte keuken? Kom dan langs in één van onze showrooms om ons uitgebreide aanbod aan keukens met eigen ogen te bekijken. Onze keukenadviseurs staan voor je klaar om je te begeleiden naar het aanschaffen van alle benodigde keukenonderdelen voor jouw droomkeuken. Wil je graag meer informatie over onze keukens? Of misschien over de diverse mogelijkheden die wij bieden? Dan kun je natuurlijk altijd even contact met ons opnemen via 0226-355340 of meteen een afspraak maken in een van onze filialen.