Informatie: ons coronabeleid en schaarste in de markt.

Informatie: ons coronabeleid en schaarste in de markt.

De gezondheid en veiligheid van onze klanten en medewerkers heeft onze hoogste prioriteit. We volgen de ontwikkelingen en de adviezen vanuit het RIVM op de voet en ondernemen meteen actie als daarom wordt gevraagd. Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat we het virus indammen.

Schaarste en leveringsproblemen
Wellicht heb je het in het nieuws al voorbij zien komen, maar diverse grondstoffen (o.a. hout) worden steeds schaarser en hierdoor stijgen de prijzen. Ook is er een tekort aan computerchips. Onze leveranciers (van keukens en apparatuur) hebben hier helaas ook mee te maken. Verder is de Europese vraag enorm gegroeid terwijl de productiecapaciteit door de coronamaatregelen en tekorten van grondstoffen is gedaald.

Ons advies: heb je binnenkort apparatuur of een keuken nodig? Bestel snel om leverproblemen en prijsverhogingen te voorkomen. Wij gaan onze uiterste best doen om de bestelling snel en voor de beste prijs bij jou te bezorgen! Voor advies en vragen staat ons verkoopteam online voor je klaar. 

Onze winkels en webshop zijn geopend!
Onze winkels zijn geopend. Langskomen? Wij verzoeken je vooraf een afspraak te maken zodat je er zeker van bent dat wij alle tijd voor je hebben om je goed te informeren. Hier vind je onze afspraakpagina waar je een datum en voorkeurstijd kunt aangeven. Onze adviseurs nemen z.s.m. contact met je op om je wensen te bespreken en de datum/tijd te bevestigen. Uiteraard is onze webshop 24/7 geopend en kunnen wij je bestelling indien voorradig snel thuis bezorgen.
 
Bezorging aan huis en afhalen
Onze bezorgers houden zich aan de voorschriften en brengen je bestelling tot aan de voordeur. Contant betalen is helaas niet mogelijk. Afhalen in een van onze filialen is ook een mogelijkheid. 

Informatie over jouw nieuwe keuken
Gelukkig blijft het mogelijk om keukens in te meten, leveren en monteren. Heb je een vraag over jouw keuken? Je kunt de status van je keuken via de orderstatus bekijken of contact opnemen met het filiaal.
 
Tenslotte
We danken je voor je begrip en medewerking en wensen jou en iedereen om je heen een goede gezondheid.
 
Met vriendelijke groet,
Directie Keukenloods.nl

 

Wat is een recirculatie afzuigkap?

Wat is een recirculatie afzuigkap?

Bij het koken is een afzuigkap noodzakelijk. Frituurlucht en andere kookdampen en -geuren zullen anders langdurig door je hele huis hangen. Maar of je nu een motorloze afzuigkap hebt of een afzuigkap met motor, de dampen worden via een luchtafvoersysteem naar buiten afgevoerd. Maar wat als je helemaal geen luchtafvoersysteem in je huis hebt? Dan is het alsnog mogelijk om een afzuigkap aan te schaffen. Je koopt dan een recirculatie afzuigkap. Een recirculatie afzuigkap heeft geen luchtafvoersysteem nodig, maar circuleert de lucht. Maar hoe werkt een recirculatie afzuigkap?

Filters recirculatie afzuigkap

Naast de gebruikelijke filters voor vet die in een afzuigkap aanwezig zijn, bevat een recirculatie afzuigkap ook koolstoffilters. Het koolstof heeft als eigenschap dat het vuile lucht kan opnemen. Een recirculatie afzuigkap zuigt de vuile lucht op, waarna de koolstoffilters al het vuil in de opgezogen lucht absorberen. De lucht wordt vervolgens schoon en wordt weer door de afzuigkap in de ruimte terug geblazen. Dit is dus het circuleren van de lucht. Het voordeel hiervan is dat ook woningen zonder een luchtafvoersysteem voorzien kunnen worden van een afzuigkap in de keuken. Maar je moet wel rekening houden dat er ten opzichte van een afzuigkap die is aangesloten op een luchtafvoersysteem enkele nadelen aan een recirculatie afzuigkap kleven.

De koolstoffilters zullen na verloop van tijd verzadigd raken, waardoor de werking achteruit gaat. Hierdoor is er de kans dat na verloop van tijd maar een gedeelte van de dampen en geuren gecirculeerd wordt en dat een ander gedeelte wel in de ruimte terecht komt. Ook het type koolstoffilter kan van belang zijn. Dit houdt in dat je de koolstoffilters regelmatig moet vervangen. Gemiddeld zal dit ongeveer elk half jaar zijn, afhankelijk van hoe vaak je de afzuigkap gebruikt en welke dampen er worden opgezogen. De afzuigkracht zal ook een stuk minder zijn dan wanneer de afzuigkap op een luchtafvoersysteem is aangesloten en een recirculatie afzuigkap zal meer lawaai maken. Ondanks deze nadelen blijft een recirculatie afzuigkap de beste oplossing als je geen beschikking hebt over een luchtafvoersysteem.