De webshop is geopend! Ook geven we keukenadvies op afstand of komen we bij jou thuis. Bekijk hier hoe we dit doen.

Hoe gaat Keukenloods.nl om met het de huidige omstandigheden? Zo zorgen we voor jullie en onze gezondheid.

De gezondheid en veiligheid van onze klanten en medewerkers heeft onze hoogste prioriteit. We volgen de ontwikkelingen en de adviezen vanuit het RIVM op de voet en ondernemen meteen actie als daarom wordt gevraagd. Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat we het virus indammen.


Bezoek aan onze winkels

Helaas zijn al onze winkels tot nader order gesloten. Wel zijn al onze winkels telefonisch, per videogesprek en per mail bereikbaar. Een keuken of apparaat aanschaffen is gewoon mogelijk! Bekijk hier de telefonische openingstijden en contactgegevens van onze filialen. 

Afspraak maken

Gelukkig zijn er tal van mogelijkheden om een afspraak plaats te laten vinden. Door middel van (video)bellen kunnen we je toch te woord staan. Ook komen onze adviseurs bij jou thuis langs! (Uiteraard houden we ons aan alle richtlijnen van het RIVM). Wil je hierover meer informatie? Kijk op onze afspraak pagina.

 

Apparatuur nodig?
Geen probleem. Onze webshop is geopend en wij kunnen de apparatuur blijven bezorgen. Heb je een vraag? Het online verkoop team staat voor je klaar. Schroom niet om contact op te nemen. 

 

Bezorging aan huis

Al onze klanten worden hierover persoonlijk geïnformeerd. Heb je hierover vragen dan kun je contact met ons opnemen. Onze bezorgers houden zich aan de voorschriften en brengen je bestelling tot aan de voordeur. Contant betalen is helaas niet mogelijk. 

 

Informatie over jouw nieuwe keuken

Gelukkig blijft het mogelijk om keukens in te meten, leveren en monteren. Hierbij staat jouw gezondheid en die van onze medewerkers centraal. We verzoeken je daarom om alle RIVM-maatregelen te respecteren. Heb je een vraag over jouw keuken? Je kunt de status van je keuken via de orderstatus bekijken of neem contact op met het filiaal.

 

Update
Voor het laatste nieuws omtrent jouw bestelling bij Keukenloods.nl kijk dan op de orderstatus pagina.

 

Tenslotte

We danken je voor je begrip en medewerking en wensen jou en iedereen om je heen een goede gezondheid. Laten we goed op elkaar letten.

 

Met vriendelijke groet,
Directie Keukenloods.nl

Keramisch fornuis

Keramisch fornuis

Een keramisch fornuis is een combinatie van een conventionele oven, gasoven, heteluchtoven of multifunctionele oven met een keramische kookplaat. Keramische kookplaten worden op dezelfde manier verwarmd als elektrische kookplaten. Spiralen in de kookplaat worden verwarmd, de kookzones gloeien rood op en de warmte wordt doorgegeven aan de pannen. Ben je klaar met koken? Houd er dan rekening mee dat de kookplaat nog ongeveer een half uur warm blijft. Deze restwarmte kun je wel gebruiken om pannen warm te houden. 

Een modern keramisch fornuis bevat vele nieuwe functies en innovaties. Enkele voorbeelden hiervan worden in het onderdeel trends en ontwikkelingen verder besproken. Qua aanschaf zijn keramische fornuizen duurder dan gasfornuizen en goedkoper dan inductie fornuizen. 

Wees voorzichtig met kinderen in de buurt van het fornuis. Ondanks dat de meeste ovens warmte geïsoleerd zijn, kan de buitenkant evengoed warm worden. Wil je zeker weten dat er niks mis kan gaan? Er zijn keramische fornuizen verkrijgbaar met kinderbeveiliging.

Assortiment keramisch fornuis

Belangrijke informatie

  • Keramische kookplaten worden geleverd zonder aansluitsnoer (5-aderig).
  • Voor je eigen veiligheid adviseren wij om fornuizen door een vakbekwaam persoon aan te laten sluiten.
  • Voor keramische fornuizen is een aparte elektriciteitsgroep in de keuken nodig.

Specificaties

1. Soorten ovens

Keramische fornuizen zijn verkrijgbaar met veel verschillende soorten ovens. Er zijn in grote lijnen drie ovens te onderscheidden; de welbekende conventionele oven, gasoven en heteluchtoven.

Conventionele oven
Een conventionele oven is een elektrische oven met een verwarmingselement in de boven- en onderwand. Deze elementen zijn ook apart te regelen waardoor je gerechten extra kunt garen aan de boven of onderkant. Conventionele ovens zijn simpele ovens zonder poespas, ze hebben één of twee functies en zijn relatief goedkoop.

Gasoven
Gasovens worden verwarmd door een gasbrander onderin de oven. Ze worden bediend met  voorgeprogrammeerde draaiknoppen waarmee je de temperatuur kunt instellen tussen de 140 en 280 graden. Een groot voordeel van een gasoven is dat de luchtvochtigheid hoog blijft tijdens het bakken waardoor vlees en vis mals blijft.

Heteluchtoven
Een heteluchtoven is een elektrische oven met een ventilator die warmte gelijkmatig over de oven verdeeld. Gerechten worden hierdoor gelijkmatig gegaard. Het is bij een heteluchtoven niet nodig om je gerecht middenin de oven te zetten. Heteluchtovens worden ook sneller warm dan andere ovens.

2. Aansluiten

Een keramisch fornuis moet worden aangesloten op een krachtstroomstopcontact, oftewel een perilex stopcontact. Controleer van te voren of er in jouw keuken een krachtstroomaansluiting aanwezig is. Is dit niet het geval? Laat deze dan installeren door een erkend elektricien om gevaarlijke situaties te voorkomen. Voor de aansluiting van je fornuis op het perilex stopcontact heb je een 5-aderig aansluitsnoer met perilex stekker nodig. Deze worden vaak niet meegeleverd met de kookplaat en dienen dus apart aangeschaft te worden.

Trends en ontwikkelingen

Combi-Steam Maestro

Enkele Lancellotti fornuizen beschikken over Combi-Steam technologie. Deze technologie maakt gebruik van een combinatie tussen hetelucht en stoom voor het perfecte bakresultaat en extra mals vlees en vis. Normale ovens werken alleen met hete lucht, dit onttrekt vocht uit te oven waardoor vlees en vis droger wordt. In ovens met Combi-Steam worden smaak, voedingsstoffen en vitamines beter behouden, dankzij de de luchtvochtigheid die in de oven op 100% blijft.

Combi-Steam Maestro

MaxiSense

MaxiSense is een innovatie van AEG en ideaal voor mensen die veel verschillende afmetingen pannen gebruiken. Met deze technologie kun je de pan overal op de keramische kookplaat zetten zolang deze maar een kruis raakt. De kookplaat past automatisch de warmte aan de vorm en grootte van de pan aan.

Bosch PerfectFry

PerfectFry is een technologie van Bosch die met sensoren de temperatuur van de pan monitort. Bij het aanzetten van de kookplaat hoef je enkel één van de vijf standen te kiezen. Is deze temperatuur bereikt? Dan krijg je een melding waarna de temperatuur in de pan constant wordt gehouden. Dit voorkomt dat gerechten aanbranden of melk en water overkookt.