Lees hier alles over de voorzorgsmaatregelen die wij hebben getroffen.

Hoe gaat Keukenloods.nl om met het de huidige omstandigheden? Zo zorgen we voor jullie en onze gezondheid.

De gezondheid en veiligheid van onze klanten en medewerkers heeft onze hoogste prioriteit. We volgen de ontwikkelingen en de adviezen vanuit het RIVM op de voet en ondernemen meteen actie als daarom wordt gevraagd.

1. Bezoek aan onze winkels
Je blijft van harte welkom in onze winkels. Wel vragen wij om je begrip voor de nodige voorzorgsmaatregelen die we hebben getroffen en die we ook van jou vragen. Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat we het virus indammen.

Welke extra voorzorgsmaatregelen nemen wij?
- Onze medewerkers geven je geen hand en houden gepaste afstand. Het advies is 1,5 meter.
- We monitoren de gezondheid van al onze medewerkers. Iedereen met (lichte) klachten blijft thuis.
- In al onze winkels bieden we desinfecterende handgel aan en we wassen onze handen met grote regelmaat.
- We maken onze winkels extra vaak schoon.

Wat vragen we van jou?
- De voorschriften van RIVM te respecteren.
- Regelmatig handen wassen bij bezoek aan onze winkels.
- Onze winkel niet bezoeken bij klachten die horen bij het virus (klachten als hoesten, koorts, niezen, keelklachten).
- Bij klachten een reeds gemaakte afspraak met ons  te verzetten.

Reguliere openingstijden
Het kan zijn dat sommige winkels aangepaste openingstijden hebben (bijvoorbeeld omdat we te weinig collega’s hebben die je van dienst kunnen zijn). De laatste informatie hierover vind je altijd op onze website.

Open op afspraak
Wij bieden je ook de mogelijkheid een afspraak te maken op een tijdstip wanneer het jou uitkomt. Je kunt contact opnemen met één van onze vestigingen of eenvoudig zelf de afspraak plannen op onze website.

2. Bezoek aan huis voor inmeten, leveren & monteren
Al onze klanten worden hierover persoonlijk geïnformeerd. Heb je nog geen bericht van ons ontvangen of heb je vragen dan kun je contact met ons opnemen.

Onze bezorgers brengen je bestelling tot aan de voordeur. Contant betalen aan de deur is tijdelijk helaas niet mogelijk.

3. Update
Voor het laatste nieuws omtrent jouw bestelling bij Keukenloods.nl kijk dan op onze voorzorgsmaatregelen update pagina

Tenslotte
We danken je voor je begrip en medewerking en wensen jou en iedereen om je heen een goede gezondheid. Laten we goed op elkaar letten.

Met vriendelijke groet,

Directie Keukenloods.nl

 

Stoomoven

Stoomoven

De stoomoven word steeds populairder in de Nederlandse keuken. In een stoomoven wordt water tot het kookpunt gebracht waardoor er stoom ontstaat. De gerechten worden middels deze stoom gegaard. Stomen is een snelle en vooral ook gezonde manier om gerechten te bereiden. Vitamines en mineralen blijven beter bewaard en er is geen vet nodig. De kans op het aanbranden van het eten is daarnaast bijna nihil. Met de nieuwste stoomovens is het mogelijk om naast het stomen van gerechten ook te ontdooien, koken, sudderen, bakken en braden.

De meeste stoomovens zijn lage druk (drukloze) stoomovens, maar er bestaan ook hoge druk stoomovens. Deze zijn vaak te herkennen aan een ronde metalen deur met hendel. Deze ovens zijn vergelijkbaar met de ouderwetse snelkookpan en de bereidingstijd is daarom korter dan bij lage druk stoomovens.

Assortiment stoomoven

Belangrijke informatie

  • Ovens met een aansluitwaarde van meer dan 3,6 kW worden geleverd zonder 5-aderig aansluitsnoer en perilex stekker. Deze dien je apart aan te schaffen.
  • Plaats geen hitte-gevoelige materialen in de buurt van de oven.
  • Veel moderne ovens hebben een eigen elektriciteitsgroep nodig .
  • Maak de oven niet schoon met schuursponsjes en agressieve schoonmaakmiddelen.

Specificaties

1. Inbouw maten

Solo ovens bestaan in twee standaard inbouwmaten; 45 en 60 centimeter hoog. Om zeker te weten welke maat je nodig heb moet je de huidige nis in de keuken opmeten. Bekijk vervolgens de maattekening van het apparaat om zeker te weten dat deze zowel in de hoogte als breedte past.

2. Aansluiten stoomoven

Ovens met een aansluitwaarde van meer dan 3,6 kW worden meestal geleverd zonder 5-aderig aansluitsnoer. Een 5-aderig aansluitsnoer wordt ook wel perilex genoemd, deze wordt aangesloten op een 5-polig stopcontact, een krachtstroomaansluiting. Dit stopcontact kan meer elektriciteit leveren dan een regulier stopcontact. Dit betekend ook dat je voor stoomoven met een aansluitwaarde van meer dan 3,6 kW een 5-polig stopcontact nodig hebt in de keuken. Als je geen krachtstroom stopcontact in de keuken hebt, is het verstandig deze te laten installeren door een erkende elektricien.

3. Type stoomovens

Er bestaan hoge druk, lage druk en combi-stoomovens waaraan oven- of magnetron functies zijn toegevoegd. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Lage druk stoomoven:
De gemiddelde stoomoven is een lage druk, ook wel drukloze stoomoven. Deze ovens werken middels een normale druk, waardoor het mogelijk is om meerdere gerechten tegelijkertijd te stomen. De lage druk stoomoven is gemiddeld goedkoper dan de hoge druk variant.

Hoge druk stoomoven:
Hoge druk stoomovens zijn te herkennen aan een ronde deur. Ze zijn vergelijkbaar met een snelkookpan, gerechten zijn in deze stoomoven sneller klaar dan in een lage druk stoomoven. Stoomovens die werken met hoge druk zijn energiezuiniger maar gemiddeld duurder in aanschafprijs.

Combi stoomoven:
Combi stoomovens zijn ovens met een geïntegreerde stoomfunctie. Deze werken met een lage druk stoomfunctie en hebben hier ook de voordelen van. De Combi stoomoven heeft naast de stoomfunctie ook de mogelijkheid om eten te ontdooien, koken, sudderen, bakken en braden.  

Stoomovens

4. Watervoorziening stoomoven

Er zijn twee modellen stoomovens op het gebied van watervoorziening, stoomovens die beschikken over een waterreservoir die je handmatig moet bijvullen en stoomovens die aangesloten worden op een vaste waterleiding. Let er bij de aanschaf van de stoomoven op over welke watervoorziening deze beschikt. Het moet natuurlijk in jouw keuken wel mogelijk zijn om hem op de waterleiding aan te sluiten.

5.

Siemens stoomoven
Smeg stoomoven
Miele stoomoven
AEG stoomoven
Bosch stoomoven
ATAG stoomoven

Trends en ontwikkelingen

Combi-steam ovens

Lancellotti en Steel hebben Combi-steam ovens ontwikkeld die zich onderscheiden van andere stoomovens doordat gerechten worden bereid met een mix van hitte en stoom. De temperatuur in de oven kan oplopen tot boven de 100 graden en de vochtigheid kan worden ingesteld naar wens. Hierdoor is deze Combi-steam oven ideaal voor het bereiden van gerechten met een zachte structuur.

Combi-steam ovens

Pyrolyse

Pyrolyse is een reinigingssysteem waarbij de oven zichzelf verhit tot ongeveer 500 graden en hiermee alle aangekoekte etensresten verbrand en reduceert tot as. Het as kun je na het afkoelen gemakkelijk uit de oven vegen met een vochtig doekje waardoor je dus geen dure reinigingsmiddelen meer nodig hebt.

Thermic Air

AEG ovens die uitgerust zijn met Thermic Air, leveren perfecte bakresultaten op elke hoogte in de oven. Of je jouw gerecht nu onder-, boven- of middenin zet. Elke hoogte is geschikt. Thermic Air ovens zijn daarnaast snel voorverwarmd en kunnen de bereidingstijd van je gerechten tot 20% verminderen.