Keukenapparatuur

De aanschaf van een nieuwe keuken is niet zomaar iets. De indeling, de maten, de stijl en het materiaal; allemaal overwegingen om goed over na te denken. Als je eenmaal hebt besloten welke keuken het precies wordt, moet er nog passend keukenapparatuur gekozen worden. Hierbij moet er goed worden nagedacht over waar het apparatuur geplaatst gaat worden en hoeveel apparatuur je echt nodig hebt.

Chef-kok of magnetron maaltijd liefhebber?

Ben jij een echte chef-kok en gek op koken? Dan houd je vast ook van de laatste technische snufjes uit Keukenland! Of misschien ben je wel iemand die helemaal geen tijd heeft om veel te koken en het liefst een kant-en-klare maaltijd klaarmaakt. Deze verschillende levensstijlen bepalen welke keukenapparaten voor jou het beste zijn.  

Wortels op snijplank

Verschillende type koks vereist verschillend keukenapparatuur

Naast verschillende levensstijlen zijn er ook verschillende type koks in de keuken. Iedere persoon heeft andere belangen en kookt weer anders. Hieronder lichten we een aantal type koks toe. Herken jij jezelf al?

 

Snelle koks

Voor snelle koks is tijd kostbaar. Zij lopen warm voor tijdsbesparing in de keuken. Een Quooker kraan is voor deze mensen een verademing, want kokend water is zo gepiept. Een vaatwasser met een timesaver functie vrolijkt hen ook op, want je vaat is super snel klaar. De snelle koks hebben een voorkeur voor een No-Frost functie, waardoor er geen ijsvorming in jouw vriezer ontstaan. Weer een handigheidje waar je je geen zorgen over hoeft te maken.

 

Hippe koks

Een hippe kok laat graag zien welke apparaten hij of zij gebruikt in de keuken. Vrijstaande hippe apparaten in felle kleuren zijn daardoor ideaal voor de hippe kok. Wordt het een felle vrijstaande Smeg koelkast? Of een fleurig fornuis? In een hippe keuken met hippe kok kan alles.

 

Design koks

Voor een design kok is perfectie in het uiterlijk van de keuken zeer belangrijk. Verschillende inbouwapparaten van hetzelfde merk doen het hartje van een design kok sneller kloppen. Een kastenwand met 2,3 of zelfs 4 apparaten op een rij maakt elke design keuken perfect.

 

Gezonde koks

Bij een gezonde kok draait alles om vitamines. Voor deze koks zijn stoomovens ideaal, omdat de gezonde vitamines daardoor behouden worden. Deze koks maken vaak gebruik van VitaFresh koel-vriescombinaties. De nieuwe koelkasten met FitaFresh helpen je een gezonde leefstijl te behouden, doordat ze optimale omstandigheden creëren om al jouw eten tot 3 keer langer vers te houden.

 

Futuristische koks

De allerlaatste technische snufjes vind je terug in de keuken van de futuristische kok. Zijn of haar hart gaat sneller kloppen van een op afstand bedienbare downdraft afzuigkap of plafondunit. Een downdraft is een vrij nieuw afzuigsysteem. Doordat dit afzuigsysteem in de kookplaat is gemonteerd, worden kookluchtjes meteen opgezogen. Een plafondunit is een afzuigkap dat is weggewerkt in het plafond.   

 

Kan jij je kiezen tussen al die handige en slimme keukenapparaten?

Als je een keukenapparaat gaat kopen is het belangrijk dat je alle keuzes goed overweegt. Er zijn namelijk oneindig veel soorten keukenapparatuur. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor losstaande apparaten of inbouw apparaten. Inbouw apparaten zorgen weer voor rust in je keuken. Maar een opvallende losstaande koelkast geeft weer een hele gave unieke uitstraling. Het is maar net wat je wilt en welke apparatuur bij jou en jouw leven past.