Lees hier alles over de voorzorgsmaatregelen die wij hebben getroffen.

Hoe gaat Keukenloods.nl om met het de huidige omstandigheden? Zo zorgen we voor jullie en onze gezondheid.

De gezondheid en veiligheid van onze klanten en medewerkers heeft onze hoogste prioriteit. We volgen de ontwikkelingen en de adviezen vanuit het RIVM op de voet en ondernemen meteen actie als daarom wordt gevraagd.

1. Bezoek aan onze winkels
Je blijft van harte welkom in onze winkels. Wel vragen wij om je begrip voor de nodige voorzorgsmaatregelen die we hebben getroffen en die we ook van jou vragen. Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat we het virus indammen.

Welke extra voorzorgsmaatregelen nemen wij?
- Onze medewerkers geven je geen hand en houden gepaste afstand. Het advies is 1,5 meter.
- We monitoren de gezondheid van al onze medewerkers. Iedereen met (lichte) klachten blijft thuis.
- In al onze winkels bieden we desinfecterende handgel aan en we wassen onze handen met grote regelmaat.
- We maken onze winkels extra vaak schoon.
- Onze medewerkers dragen (zoveel als mogelijk) een mondkapje.

Wat vragen we van jou?
- De voorschriften van RIVM te respecteren.
- Regelmatig handen wassen bij bezoek aan onze winkels.
- Onze winkel niet bezoeken bij klachten die horen bij het virus 
(klachten als hoesten, koorts, niezen, keelklachten).
- Kom maximaal met 2 personen per huishouden.
- Wij verzoeken je dringend, om in onze winkels een mondkapje te dragen. 
Wanneer je deze niet zelf mee hebt zullen wij die voor je verzorgen.
- Bij klachten een reeds gemaakte afspraak met ons te verzetten.

Reguliere openingstijden
Het kan zijn dat sommige winkels aangepaste openingstijden hebben (bijvoorbeeld omdat we te weinig collega’s hebben die je van dienst kunnen zijn). De laatste informatie hierover vind je altijd op onze website.

Open op afspraak
Wij bieden je ook de mogelijkheid een afspraak te maken op een tijdstip wanneer het jou uitkomt. Je kunt contact opnemen met één van onze vestigingen of eenvoudig zelf de afspraak plannen op onze website.

2. Bezoek aan huis voor inmeten, leveren & monteren
Al onze klanten worden hierover persoonlijk geïnformeerd. Heb je nog geen bericht van ons ontvangen of heb je vragen dan kun je contact met ons opnemen.

Onze bezorgers brengen je bestelling tot aan de voordeur. Contant betalen aan de deur is tijdelijk helaas niet mogelijk.

3. Update
Voor het laatste nieuws omtrent jouw bestelling bij Keukenloods.nl kijk dan op onze voorzorgsmaatregelen update pagina

Tenslotte
We danken je voor je begrip en medewerking en wensen jou en iedereen om je heen een goede gezondheid. Laten we goed op elkaar letten.

Met vriendelijke groet,

Directie Keukenloods.nl

Houten keukens

Houten keukens

Een houten keuken is hip en bestaat in veel soorten en stijlen! Houten keuken elementen geven je woning een knusse en huiselijke uitstraling. Met hout haal je een gezellige sfeer in huis waardoor je het liefst altijd in de keuken zit.

Houten keukens hebben zowel voor- als nadelen. Ze geven je interieur een warme en knusse uitstraling. Daarnaast is hout duurzaam, waardoor je keuken een ‘groen karakter’ krijgt. Als je kiest voor een houten keuken, komt er wel wat onderhoud bij kijken. Hout ‘leeft’ en heeft zo nu en dan een beetje aandacht nodig. Ook zijn vlekken lastiger te verwijderen. Massief houten keukens zijn wat duurder. Wil je een houten keuken maar is je budget niet zo toereikend? Dan kun je ook kiezen voor een keuken van fineer of een keuken met houtlook.

Bekijk assortiment

Houten keukenstijlen

Houten keukens hebben vaak een warme uitstraling. Perfect voor bijvoorbeeld een knusse landelijke keuken. Maar hout is ook heel mooi te integreren in moderne keukens, zoals in een moderne eilandkeuken. Ook kun je variëren in hoeverre je hout verwerkt in je keuken. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een klein accent in je keukenfronten maar ook voor een houten werkblad

Ruime keuken in warm hout.

Landelijke houten keuken

Een houten keuken in landelijke stijl is vaak helemaal van hout (afgezien van het werkblad). Ook zijn ze vaak uitgerust met een breed en robuust fornuis. Het fornuis in combinatie met hout geeft de keuken een gezellige uitstraling. Landelijke houten keukens worden daarom ook wel woonkeukens genoemd omdat je er graag tijd in doorbrengt.

Landelijke houten keukens
Houten eilandkeuken met kastenwand

Moderne houten keuken

Bij een moderne houten keuken is het hout vaak bewerkt tot een glad oppervlak. Ook worden er bij sommige keukens slechts gebruik gemaakt van houten accenten, terwijl bij andere moderne keukens hout de hoofdrol heeft. Moderne houten keukenkasten zijn vaak uitgevoerd in een greeploos design.

Moderne houten keukens
Houten keuken- N-LINE Structure Klassiek

Houten eilandkeukens

Je kunt ook kiezen voor een houten eilandkeuken. Deze zijn robuust en bieden veel mogelijkheden. Ze zijn uitgevoerd met een dik stenen werkblad voor een mooi contrast met het hout.

Houten eilandkeukens

Houten Keuken - N-line Kansas 597 Hoek
Houten Keuken - N-line Structura Combi
Houten Keuken - N-line Structura Klassiek
Houten Keuken - N-line Touch 336 Combi

Soorten hout

Van bijna elke houtsoort kun je wel een keuken maken. Eikenhout is de meest voorkomende gebruikte soort. Dit komt omdat het op veel manieren bewerkt kan worden en het lang mee gaat. Naast eikenhout kun je ook kiezen voor bijvoorbeeld notenhout (mooie bruine kleur en fijn strepenpatroon), essenhout (lichte kleur), gerecycled hout of massief hout. Bij een massief houten keuken zijn de panelen (bijna) volledig van hout. Dit geeft je keuken een luxe uitstraling. Er wordt vaak wel gebruik gemaakt van een meubelplaat of multiplex voor de achterwand en ladebodems. Massief houten keukens hebben een natuurlijke maar robuuste uitstraling. Ze zijn wat duurder dan een keuken van kunstof of andere materialen.

Gerookt hout- Robuust

Houtlook keukens

Je kunt ook kiezen voor een keuken met houtlook. Hierbij is het basismateriaal spaanplaat of MDF met een HPL toplaag. Een soort van ‘nephout’ dus. Maar de gebruikte technieken zijn zo goed, dat je nauwelijks ziet dat het niet om echt hout gaat, terwijl de keuken toch ook van topkwaliteit is. Houtlook is onderhoudsvriendelijk en aanzienlijk goedkoper dan een echte houten keuken. Een nadeel is dat je wel ‘voelt’ dat het geen houten keuken is.

Robuust houten keuken - gerookt

Houten keuken- N-line Riva 887 eiland
Houten keuken- N-line Riva 887 eiland
Houten keuken- N-line Riva 887 eiland

Wat is een fineer keuken?

Bij gewoon hout wordt een boomstam in planken gezaagd die in dikte kunnen variëren. Bij fineer wordt de stam in heel veel dunne laagjes gezaagd, de dikte daarvan kan variëren tussen de 0,6 mm tot een paar millimeter. Deze houtlaagjes worden dan op een ondergrond verlijmd en zo verwerkt tot meubelpanelen. Door op deze manier te werk te gaan, levert 1 boomstam veel meer meubelpanelen op dan wanneer men van massief hout gebruik maakt en hoeven er dus veel minder bomen gekapt te worden.

Omdat de buitenste laag écht hout is, is een keuken van fineerhout haast niet te onderscheiden van een massief houten keuken, en tegelijkertijd is het toch super sterk. Het resultaat is een zeer duurzame houten keuken met een mooie en luxe uitstraling en tegelijkertijd de echte warmte van hout. Bij massief hout bestaat het risico dat het hout gaat ‘werken’, bij fineer heb je dat probleem niet. Een groot bijkomend voordeel! 

Houten lichte keuken

Houten werkbladen

Als je de warme gezellige uitstraling wilt van hout maar geen houten keuken, dan is een houten werkblad de perfecte oplossing. Wel vereisen houten werkbladen onderhoud om het materiaal in optimale conditie te houden. Om hout zoveel mogelijk tegen vocht en vuilopname te beschermen kun je het houten werkblad regelmatig in de zeep zetten. Je kunt dit het beste 1x per week doen. Voor dit onderhoud kun je de Woca Sprayflacon zeep (naturel of wit) gebruiken. Let wel goed op dat je gemorste vloeistoffen direct van het blad verwijdert en daarna meteen droogt met een doek.  

Voor een grote onderhoudsbeurt of hardnekkige vlekken adviseren wij het houten werkblad te behandelen met Woca Worktop gel (naturel of wit). Als je dit gemiddeld twee á drie keer per jaar doet, zorg je voor een extra lange levensduur van jouw prachtige levendige houten werkblad. 

Keuken zwart met houten werkblad

Kom langs voor persoonlijk advies

Bij Keukenloods.nl kun je kiezen tussen oneindig veel keuken kleuren. Voor ieder interieur is er wel een passende kleur. Ben je op zoek naar een houten keuken? En wil je hier meer over weten? Kom dan eens langs in één van de Keukenloods.nl showrooms. Dan kun je samen met een keukenspecialist kijken welke houten keuken het beste bij jou, je woning en je budget past. 

> Maak direct een afspraak

 

Bekijk ook

Een keuken uitzoeken kan best lastig zijn. Wij proberen daarom het hele proces zo makkelijk mogelijk voor je te maken. Hier vind je meer keukeninspiratie en informatie. Voor je het weet staat jouw droomkeuken bij jou thuis te stralen!