Keukeninspiratie

Veel meer dan voorheen is de keuken een centrale plek in het huis. Niet alleen wordt er eten (voor)bereid, vaak is hier ook de eethoek opgesteld. Naast de maaltijden, besteden we ook graag meer vrije tijd in de omgeving van de keuken. Ze worden daarom ook steeds mooier, uitgebreider en gezelliger. Vaak wordt gekozen voor een open keuken, zodat hij echt onderdeel is van de rest van de verdieping. Bijvoorbeeld als verlengstuk van de woonkamer. Het is daarom erg belangrijk dat je jouw keuken zo gezellig mogelijk inricht. Om je hierbij op weg te helpen, zijn er een aantal onderwerpen belangrijk. Deze lichten we hieronder toe.

Keuken ontwerpen

Wil jij het liefst een eigen unieke keuken? Dan is jouw eigen keuken ontwerpen een perfecte optie. Bij Keukenloods.nl is dat mogelijk! Wij hebben namelijk een handige gratis 3D-online-keukenplanner. Met dit online programma ontwerp je zelf jouw droomkeuken. Voordat je dit uitvoert, is het wel belangrijk om eerst helemaal zeker te weten hoe jouw keuken eruit komt te zien. Zorg daarom ervoor dat je eerst genoeg keukeninspiratie hebt opgedaan en jouw droomkeuken al deels op papier heb gezet voor je begint met de online-keukenplanner.

Online ontwerp programma

Ergonomie van een werkblad

Soms sta je uren in je keuken te kokkerelen. Het  is daarom erg belangrijk dat jouw werkblad de juiste hoogte heeft. Je wilt immers geen last van je rug krijgen. Veel keukens hebben een standaard afmeting. Maar wellicht is dit juist te hoog of te laag voor je. Als je een keuken uitkiest, is het slim om even voor het werkblad van een showroomkeuken te gaan staan. Dan merk je vaak al meteen of het werkblad de juiste hoogte heeft. Vind je het nog steeds lastig welke hoogte ergonomisch het meest correct is? Vraag dan om advies van een van onze keukenadviseurs.

Ergonomie werkblad

Opbergmogelijkheden

Je ontkomt er niet aan; te weinig opbergruimte in je keuken. Je blijft alles goed ordenen, maar toch zou je wel wat meer keukenkastjes willen hebben. Om extra ruimte te creëren, kun je natuurlijk een extra keukenkasten plaatsen, of je kunt verschillende potjes en mandjes bovenop de kasten en op het aanrecht plaatsen. Maar zo oogt je keuken wel sneller rommelig en vol. Als je op ‘meer informatie’ drukt, vind je een aantal handige tips en tricks om meer ruimte te creëren, zonder dat jouw keuken vol of rommelig wordt.   

Opbergmogelijkheden

Kleine keukens

Als je een kleine keuken nodig hebt, hoef je niet bang te zijn dat er weinig opties zijn. Met de juiste kleuren en materialen kun je met een kleine keuken echt een hoop. Wel is de rechte keukenopstelling en parrallel keukenopstelling het meest geschikt voor een kleine keuken. Zorg ook voor niet te veel keukenapparaten en kies geen donkere kleuren. Door donkere kleuren oogt een ruimte juist smaller

Kleine keuken

Keuken ideeŽn

Misschien heb je geen idee welke keuken je wilt en welke past in jouw woning. Het is daarom belangrijk dat je je daar eerst in verdiept. De meeste keukeninspiratie vind je op social media kanalen en natuurlijk onze website bij keukens. Wil je liever een aantal mooie keukens in het echt bewonderen? Bezoek dan een van onze showrooms! Daar kun je ook gelijk al jouw vragen stellen aan onze keukenadviseurs.

Eiland keuken

Heb jij al genoeg keukeninspiratie opgedaan?

We kunnen het ons goed voorstellen dat het kiezen van een keuken niet altijd even makkelijk is. Daarom hebben we je zoveel mogelijk informatie hierover gegeven. Twijfel je nog of heb je andere vragen? Bel dan gerust naar 0226-355340 of maak meteen een afspraak in een van onze showrooms.

Greeploze keuken