Keukeninspiratie

Veel meer dan voorheen is de keuken een centrale plek in het huis. Niet alleen wordt er eten (voor)bereid, vaak is hier ook de eethoek opgesteld. En besteedt men ook buiten de maaltijden om graag tijd in de omgeving van de keuken. Ze worden daarom ook steeds mooier, uitgebreider en gezelliger. Vaak wordt gekozen voor een open keuken, zodat hij echt onderdeel is van de rest van de benedenverdieping. Als het ware een verlengstuk van de woonkamer.

Keukenstijlen

Welke keukenstijl en kleur ga jij kiezen? Een keuken moet in de eerste plaats van goede kwaliteit en functioneel zijn. In de tweede plaats moet het passen in de beschikbare ruimte en deze ook optimaal benutten. Maar bovenal is het natuurlijk de bedoeling dat je de keuken mooi vindt, dat je jezelf er thuis voelt en dat deze van meerwaarde is voor je woning en je woongenot.

Kijk om je heen voor keukeninspiratie! Op het internet kun je heel veel ideeën opdoen en ontdekken wat de nieuwste trends zijn. Wij helpen je alvast op gang met wat inspirerende keukens, nieuwste trends en advies.

Zwarte keukens

Zwarte keukens worden de laatste jaren steeds populairder, een trend die gemakkelijk te verklaren is. Zwart is een trendy, chique en tijdloze kleur die je veel mogelijkheden geeft. Welke stijl jouw voorkeur ook heeft, er is een zwarte variant verkrijgbaar. Je kunt de zwarte keuken makkelijk aanpassen naar je eigen smaak door te spelen met onder andere de achterwand, keukenapparatuur, accessoires, fronten en werkbladen. Wil je de keuken een warme uitstraling geven? Combineer deze dan met natuurlijke materialen zoals een houten werkblad. Een keuken in combinatie met hoogglans fronten geven een moderne uitstraling. Past een landelijke keuken meer bij jou en jouw woning? Kies dan voor mat zwarte fronten in combinatie met natuurlijke materialen. Ook wij worden erg enthousiast van zwart! Bekijk onze top 10 zwarte keukens.

Zwarte keuken

Grijs in de keuken

Grijze keukens zijn verkrijgbaar in het licht, donker of in combinatie met andere kleuren. Juist de combinatie met andere kleuren maakt deze kleur erg veelzijdig, tijdloos en stoer. Lichte grijze keukens geven de ruimte een ruime en frisse uitstraling zonder dat het saai of eentonig wordt. Ze passen hierdoor erg goed bij lichte, moderne en strakke interieurs. Ook binnen de populaire landelijke stijl past de kleur grijs goed. Door te combineren met natuurlijke elementen zoals een houten werkblad geef je de keuken een landelijke en robuuste uitstraling. Bekijk hier 10 prachtige grijze keukens die wij alvast voor je hebben uitgezocht.

Grijze keukens

Witte keukens

Witte keukens zijn áltijd een goed idee! De tijdloze kleur is makkelijk te combineren met alle andere kleuren en geeft je keuken een ruimtelijke uitstraling. Heb je veel ruimte? Dan is dit misschien minder belangrijk maar vooral kleine en compactere ruimtes hebben veel baat bij een witte keuken. Wit is altijd al een populaire kleur geweest maar tegenwoordig kom je steeds meer keukens tegen waarbij de kleur wordt gecombineerd met een frisse, stoere of natuurlijke kleur. Door het combineren van kleuren, afwerkingen, werkbladen en fronten kun je jouw nieuwe keuken geheel naar eigen wens en woning aanpassen. Wij hebben 10 witte keukens voor je uitgezocht zodat je een beeld krijgt van een paar mogelijkheden.

Witte keuken

Keukens met houtlook

Hout leeft! Houten keukens geven je woning dan ook een warme en knusse uitstraling. Het is een prachtig natuurlijk materiaal dat verkrijgbaar is in het licht, donker met veel structuur of juist met weinig. Er zitten helaas een aantal nadelen aan hout; het is prijzig materiaal en vergt veel onderhoud. Ook is het gevoelig voor vocht en kan het gaan werken. Wil je toch genieten van de voordelen van hout zonder de nadelen? Dan is een keuken met houtlook een goed alternatief. Houtlook is bijna niet te onderscheiden van een echte houten keuken en geeft je woning ook die warme en knusse uitstraling. Bekijk 10 prachtige houtlook keukens die wij voor je hebben uitgezocht en oordeel zelf.

Houten keuken

Robuuste keukens

Robuuste keukens komen steeds vaker voor in woningen. Ze passen mooi bij zowel modern als industrieel ingerichte woningen en geven de woning rust en een natuurlijke uitstraling. Onder robuust verstaan we; keukens gemaakt van massieve houtsoorten en afwerkingen zoals een zwaar werkblad. Een mooi voorbeeld hiervan is keuken Carolina. Door zijn robuuste uitstraling doet deze landelijk en luxe aan. Meer inspiratie opdoen? Bekijk onze blog waarin we een paar prachtige robuuste keukens laten zien. 

Robuuste keuken

Eilandkeukens

Een keuken met kookeiland oogt ruimtelijk, creëert veel bergruimte en geeft je genoeg werkruimte. Daarnaast geeft een kookeiland de woning een luxe uitstraling en heb je de mogelijkheid om er een gezellig zitgedeelte van te maken. Kortom voordelen genoeg! Wij hebben 10 eilandkeukens uit ons assortiment uitgekozen zodat jij alvast wat inspiratie kunt opdoen. Uiteraard is dit slechts een kleine selectie, bekijk het hele assortiment keukens met eiland en filter op jouw wensen.

Eilandkeukens

Greeploze keukens

Greeploze keukens zijn modern, geven een ruimtelijke uitstraling en zijn praktisch op het gebied van schoonmaken. Het is dan ook niet zo gek dat deze keukens de laatste paar jaar helemaal hot en happening zijn. Greeploos werkt vrij eenvoudig, er wordt een gleuf gemaakt tussen het werkblad en keukenkast of het ladenblok. Deze gleuf is hol waardoor je de kast of lade eenvoudig kunt openen. Veel kasten of lades zijn voorzien van een soft-motion techniek waarbij deze tijdens het sluiten geremd worden. Dit zorgt ervoor dat ze langzaam sluiten en niet beschadigen. Ook in deze categorie hebben wij onze 10 favoriete keukens voor je naast elkaar gezet.

Greeploze keuken

Landelijke keukens

De stijl landelijk wordt vaak onterecht gezien als ouderwets en saai. Landelijke keukens staan voor nostalgie en gezelligheid en worden gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout en steen; materialen die we associëren met een boerenkeuken. De fronten beschikken over een reliëf en het gasfornuis is vaak dé eyecatcher van de keuken. Deze kenmerken betekenen echter niet dat landelijk er ouderwets uitziet en niet past in een moderne woning. In tegendeel, ook deze stijl gaat met zijn tijd mee en is voorzien van moderne apparatuur. Door het gebruik van natuurlijke materialen straalt de landelijke keuken rust uit en is hij het hart van de woning. Bekijk ons assortiment landelijke keukens en oordeel zelf.

Landelijke keuken

Showroomkeukens

Online inspiratie opdoen is de ideale manier om erachter te komen welke stijl, opstelling en kleur je mooi vindt. Maar voordat je een keuken koopt, wil je deze toch ook eerst ervaren en zien hoe deze kleuren en materialen er in het echt uitzien en voelen. Dat kan met een showroomkeuken, ze geven je duidelijk beeld van de mogelijkheden voor iedere ruimte en budget. Op basis hiervan kun je jouw droomkeuken laten ontwerpen. Bekijk hier 10 showroomkeukens die wij erg mooi vinden.

Showroomkeuken

Meer keukeninspiratie

Met bovenstaande informatie en links hebben we je hopelijk een goed beeld gegeven van enkele keukenstijlen binnen ons assortiment. Wil je meer inspiratie opdoen en keukens zien? Bekijk dan alle keukens in onze collectie of volg ons op Pinterest. Ook onze showrooms zijn natuurlijk een goede inspiratiebron.

Keukeninspiratie

Lees ook

Heb je genoeg inspiratie opgedaan en weet je welke keukenstijl je mooi vindt? Oriënteer je dan verder op het aankoop proces, wat kost een nieuwe keuken eigenlijk. En waar let je precies op bij het kopen van een nieuwe keuken. Of ontwerp direct jouw nieuwe keuken met onze 3D Keukenplanner

Keukenontwerp